2011. december 15., csütörtök

Oroszország is a háborúra készül már - Közeleg az "X-Nap" ?



Oroszország készül a háborúra. Ez nemcsak nyilatkozatokban, hanem komoly csapatmozgásokban és hadműveleti döntésekben is megmutatkozik. 

Harckészültségben a kaukázusi erők.
A Szíria és Irán körül kialakult politikai nyugtalanság miatt Oroszország fokozott tempóban vezényli katonai erőit délre, a Kaszpi, a Kaukázus, a Fekete-tenger, a Földközi-tenger környékére.

A Nyezaviszimaja Gazeta forrásai szerint a Kreml információkkal rendelkezik arra nézvést, hogy hamarosan, az „X napon” egy, az Irán nukleáris létesítményei ellen intézett csapással kezdetét veszi a perzsa állam elleni amerikai-izraeli agresszió.

Ebben az esetben nem lehet kizárni, hogy Teherán válaszlépéseket tesz, melyek akár egy széleskörű háború kirobbanásához is vezethetnek.
Ezt a témát felvetik a brüsszeli EU-Oroszország csúcson is, melyen részt vesz Dmitrij Medvegyev elnök.

Mindenestre, a készülődés jegyében már „optimalizálták” az Örményország területén található 102. orosz katonai bázist. A katonai szolgálatot teljesítők családtagjait Oroszországba szállították, megerősítették a Gümriben állomásozó orosz csapatokat, mivel orosz források szerint Törökország irányából várható az Irán elleni amerikai csapás.
December 1-től teljes harckészültségbe helyezték az Abháziában és Dél-Oszétiában állomásozó orosz csapatokat. Állandó harckészültségbe helyezték az Izberbasban (Dagesztán) állomásozó, Bal-E rakétákkal felszerelt rakéthadosztályt. Mahacskala és Asztrahány környékén a rakétaerők átcsoportosítása zajlik. A Fekete-tengeri orosz flotta a grúz felségvizek közelében manőverezik, mivel elképzelhető, hogy Grúzia az Irán-ellenes erők oldalán csatlakozik a háborúhoz.

Oroszország ellen is háborús előkészületek folynak és a "lopott drone-ügy"
Jurij Nyetkacsov orosz katonai szakértő – korábban a dél-kaukázusi orosz erők parancsnokhelyettese – szerint, amennyiben Grúzia tovább blokkolja az örményországi orosz csapatok utánpótlását, ebben az esetben Moszkva katonai erőhöz folyamodhat, hogy „áttörje a grúz közlekedési blokádot” és korridort hozzon létre Örményország felé (az örményországi orosz csapatok utánpótlását jelenleg légi úton és Iránból (benzin, élelmiszer) oldják meg).

Ami Azerbajdzsánt illeti, bár az országnak közismerten rossz a viszonya Iránnal, és az utóbbi években hatalmasra növelte katonai kiadásait, főként izraeli haditechnikát vásárolva, mégsem várható, hogy Baku aktív szerepet vállalna egy Irán elleni háborúban.

Vlagyimir Popov, a karabahi háború szakértője, az azerbajdzsán fegyverkezési program tanulmányozója szerint nem kizárt, hogy egy Irán elleni háború árnyékában Azerbajdzsán (és esetleg Törökország) megtámadja Örményországot, hogy visszaszerezze az örmény megszállás alatt lévő Hegyi-Karabahot. Ebben az esetben az orosz-örmény légvédelem képes megsemmisíteni az azerbajdzsán (és török) támadókat. Oroszország biztosan nem vesz részt egy karabahi háborúban, de ha magát Örményországot érné azerbajdzsán vagy török támadás, akkor a támadók az orosz hadsereggel is szemben találják magukat.

 
Így néz ki a robotrepülő, ami felett        "Adjáááátok már vissssssza a
átvették az irányítást                       játékrepülőőőőőőőmet !"
és szépen leszállították maguknak
az irániak (orosz segítséggel). 




AZ USA könyörgi vissza az ellopott drone-t, amit kínaiak és oroszok készülnek szétszerelni...

Közben: Kína és Oroszország is bejelentkezett, hogy szívesen "megvizsgálná" az Irán által ellopott amerikai robot-kémrepülőgépet. 
A gép szinte sérülés nélkül került az iráni hadsereg birtokába, őrzését és elrejtését az Iszlám Forradalmi Gárda végzi. A gép az USA legféltettebb csúcstechnológiáit rejti. Az amerikai kormány ugyan tett egy kísérletet, hogy visszaszerezze a gépet, mondván azzal csak Afganisztán felett hajtottak végre feladatot, Irán azonban a visszaszolgáltatást megtagadta, mivel nyílt titok, hogy az USA és Izrael légiereje iráni célpontokat kíván támadni. 
Irán azonban súlyos igényt támasztott "a vizsgálat" lehetővé tételéért. Közölte mindkét állammal, hogy megengedi a szétszerelésben és a vizsgálat elvégzésében való részvételt, amennyiben nem tagadják meg a továbbiakban Irántól az S-300 PMU-1 légelhárító rendszer leszállítását.
Mindazonáltal a Nyugat jól tudja, hogy Irán nincs olyan technológiai szinten, hogy egy ilyen, műholdról irányított gép felett átvegye az irányítást, ezért kijelentették, hogy ez valójában orosz katonai siker. Oroszország egy hónappal ezelőtt adta el Iránnak a legmodernebb zavarótechnológiát. Ennyi idő alatt azonban még a kezelő személyzetet sem lehet kiképezni, tehát Izrael és az USA egyértelműen orosz "munkának" tekinti az esetet.....
Szóval az USA igencsak berágott Oroszországra, de ebben semmi meglepő sincs, hiszen jó ideje újra virtuális és háttérben folyó hadviselést folytatnak egymás ellen.

Indiai vadászgépek Tadzsikisztánban - Orosz - Tadzsik - Indiai tengely ? 
Indiai vadászgépek Tadzsikisztánban  India titokban – de Oroszország és Tadzsikisztán beleegyezésével – harci helikoptereket és repülőgépeket helyezett el a tadzsikisztáni Ajni légibázison - szivárgott ki az információ az indiai sajtó jóvoltából. A közép-ázsiai légibázison az indiai légierő Mi-17-es helikopterei, és bérelt orosz vadászgépei vannak.
Az indiai vadászgépek Ajniból szemmel tarthatják Afganisztánt, Észak-Pakisztánt és Délnyugat-Kínát is.
Még októberben került sor A. K. Antony indiai védelmi miniszter dusanbei látogatására, melynek során a tadzsik főváros közelében található Ajni repülőtér közös, tadzsik-orosz-indiai használatáról tárgyaltak. A repülőtér jelentősége az amerikai csapatok afganisztáni kivonása után jelentősen fel fog értékelődni. Az indiai miniszter szerint ez a bázis a legjobb adottságokkal rendelkezik egész Közép-Ázsiában. Indiai források szerint Új-Delhi eddig mintegy 70 millió dollárt költött az Ajni repülőtér korszerűsítésére.

Kapcsolódó cikkek:
Oroszország az USA propaganda célkeresztjében
Felébredt az orosz medve és mérges
Peregnek a háborús harci dobok egyre hangosabban
Megdöbbentő videó az igazságról - A "terrorizmus elleni háború" valódi oka
Kegyetlen igazság milliárdosok háborús játékáról
III. Világháborút akar az USA, figyelmeztette Putyint Kína

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése