2013. június 17., hétfő

Összeomlás előtt - Egy túlélő vallomása, mely tanulságként tényleg életeket menthet- KÖTELEZŐ !


Lehet, hogy ez az írás egyik legfontosabb lesz egész életedben. Majd egyszer...

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan szembetalálkoztatok már a következő cikkel és még többen vagytok, akik soha nem is hallottak még erről. És talán olyan is akad, aki látta, de még nem olvasta el...."ráér", "majd később", meg "itt ilyen úgysem lesz" és hasonló ön-nyugtatásokkal elodázva. Bevallom pár éve magam is így voltam vele, még akkor is, ha hónapok óta tudom, hogy a benne vázoltak a leghitelesebbek és olyan ember tollából származnak, aki átélte, milyen az, amikor a REND helyett egyik napról a másikra KÁOSZ köszönt be. 

Megtörtént már ilyen százszor a történelemben, meg fog száz egyedszer is, csak a probléma az, hogy egy generációnyi időbeli eltolódás miatt soha senki nem hiszi el, amit elődeinktől hallottunk. Ki gondolná, mikor 1929-33-as összeomlásról olvasott vagy tanult, hogy az bármikor megtörténhet ?

Az ember már csak ilyen, a történelem pedig ismétli önmagát - közhelyek. Véresen komoly közhelyek. Vannak áldozatok és vannak túlélők. Az élet már csak ilyen. Az általam is annyira hangoztatott szabad akarat dönti el, ki melyik utat választja.

Mivel tudom, hogy csak alig néhányan vannak olyanok, akik rendelkeznek energia-és ivóvíz forrással, élelmiszer-készlettel, biztonságos lakhatással, bármi történjen is és rengetegen vannak, akik saját maguk és családjuk érdekében  semmilyen előkészületet 
sem tettek még, így bizton állítom a történelem ismétli önmagát.

Mindegy mit írok, ezt a cikket egyesek felesleges félelemkeltésnek, míg mások hasznos tanácsnak találják majd. Talán a kettő közötti különbség határozza meg, ki melyik utat választja.  (SBG Buddha) 


De jöjjön akkor az eredeti cikk és beszámoló:

SHTF (Shit Hits The Fan): szar kerül a ventillátorba (szleng) - Amikor beüt a a baj és egyszerre terít be mindenkit, aki nem készült fel...

Mire kell felkészülnünk egy gazdasági összeomlás esetén ? 

Egy túlélő "vallomása" a 2001-es argentin válság idejéről.


Nos, annyi szó esik manapság az előttünk húzódó szakadékról, az eljövendő gazdasági és társadalmi válságról, mindezt holmi dél-amerikai banán-köztársaságokra hivatkozva, hogy úgy gondoltam felhozok egy konkrét példát annak érdekében, hogy az áldott nép szeme előtt is kitisztuljon valamennyire a kép. Ami itt következik, az az Argentin gazdasági válság meg-és-túl-élőjének a beszámolója a hazájában történtekről egy lőfegyverekkel foglalkozó Amerikai internetes honlap számára.

Ezt a „cikket” egy Fernandó nevű Argentin fickó hozta össze a neten. Megírta Amerikai haverjainak az Argentín összeomlás történetét a saját szemszögéből, és hozzátette, hogy röpke 5 év távlatából mik lettek volna azok az egyszerű, olcsó, és alapvető előkészületek, változtatások, melyek könnyebbé tették volna az átállást számára. Valamint arra is sort kerített, hogy ecsetelje az összeomlás társadalmi hatását. Ugyan vallom, hogy az emberi természet nagyjából azonos, de csak fajokon, nemzeteken, kultúrákon és civilizációkon belül, úgyhogy annak ellenére, hogy Fernandó helyzetleírása tanulságos, a mindenkori helyi szituációk nagy szórást fognak mutatni, tehát az általa leírt társadalmi kórkép nagy valószínűséggel valami más árnyalatot fog felvenni Magyarországon. Persze lesznek hasonlóságok is.

ÍME a CIKK:

Néhány hete meglátogatott a fivérem, aki pár éve már Spanyolországban él. Az első héten elkapott valami nyavalyát, annak ellenére, hogy a klíma itt nem különösebben hideg, és hogy jó kondiban tartja magát, kétségtelenül annak következtében, hogy itt elszaporodott mindenféle új vírus, ami még nem lelhető még fel a nyugati világban. A nyomorúság és az éhínség olyan helyzetbe hozta országunkat és a régiót, hogy annak ellenére, hogy némelyeknek telik ennivalóra, van tető a fejük felett, és jut még orvosra is, a többségnek nem, tehát megbetegszenek, és mindenféle kórokat terjesztenek szerteszét.

Ami igazából ennek a sorozatnak az elkezdésére bírt az volt, hogy előre láttam az említett jelenség keletkezését, valamint írtam is erről a újfajta krízisről (mármint ezeknek az új vírusoknak a terjedéséről) az országban hónapokkal azelőtt, hogy a sajtónk elkezdte volna pedzeni ezt a témát, ami fényesen bizonyítja, hogy az információk szabad áramlása és azok megosztása hasonszőrű(mint ti) fickókkal, azok kielemzése néha időt és lehetőséget is ad az azokra való felkészülésre. Szóval elkezdtem tűnődni mindazokról a körülményekről amikkel szembe kellet néznünk egy, azóta összeomlott gazdaságú országban abból a vonatkozásból(a túlélői szemlélet) amit e szent helyen ti is képviseltek: 
Azaz hogy amit itt tanultam tőletek az idők folyamán, mennyire is állta ki a gyakorlat próbáját. Annak ellenére, hogy nem vagyok penge angolból, remélem, hogy át tudom adni gondolataim és koncepcióim lényegét annak érdekében, hogy tisztább képet kaphassatok arról, hogy mivel kell számolnotok, amikor is majd megrántják a nemzeti gazdaságotok lehúzózsinórját.

VÁROS-E AVAGY VIDÉK?


Valaki itt a minap azt kérdezte tőlem, hogy a „falut” mennyire rázta meg a dolog. Hogy simábban tudtak-é alkalmazkodni mint a városiak...Nos, mint sehol máshol, itt sincsenek egyszerű válaszok. Szép lenne, ha azt tudnám mondani, hogy vidék „jó” város pedig „rossz”, mivel, ha teljesen őszinte akarok lenni, és ez a szándékom, néhány összetevőjét ennek a képletnek szét kell választanunk, különös hangsúlyt fektetve a „biztonság” kérdéskörére. Természetesen azon vidékiek, akik gazdálkodtak, és rendelkeztek némi földdel valamint állat-állománnyal, jobban el voltak eresztve a kaja szintjén és ehhez nem is kellett több holdnyi ültetvény. * Néhány gyümölcsfa, pár háziállat pl. baromfi, tehén, nyúl és egy kis háztáji fényévekkel a városi lakosság fölé helyezte őket. A szárnyasok, tojások, nyulak jelentették a fehérje szükséglet kielégítését, a tehén tejet meg sajtot ad, a háztáji a zöldségek és gyümölcsök nagy résztét biztosítja, pár tojást vagy nyulat meg mindig kenyérhez való lisztre, tésztára, cukorra, vagy sóra lehet csereberélni.

Természetesen itt is voltak kivételek, mivelhogy néhány északi megyénkben nagyon sivatagos az éghajlat, alig esik valami eső, így hát nemigen lehet megélni abból, amit a föld tud nyújtani, az állataidat is vásárolt táppal és vízzel tudod csak fenntartani. Az északiaknak nem volt szerencséjük, ők jártak legrosszabbul.

* A városiaknak meg, hát, ők sincsenek rózsás helyzetben, mivel az élelmiszerárak felugrottak vagy 200-300 %-kal. Az emberek azon spórolnak amin éppen tudnak, annak érdekében, hogy enni tudjanak. Sokan azt ettek amit találtak, madarakra vadásztak, megették a kóbor kutyákat, macskákat, sokan éheztek. Étel szempontjából a városi lét krízishelyzetben nem mennyország. 
Általában az éhség az, ami zavargásokhoz és fosztogatáshoz vezet egy ilyen Válsághelyzet helyzetben.

* Amikor pedig a biztonság témakörét vesszük számba, a helyzet még összetettebbé válik. Felejtsd el azt, hogy 200 méterről leszeded a banditákat a távcsöveseddel, hagyd ezt a maszlagot a fotel-kommandósok, meg a neten pózoló gyerkőcök számára.

Pár TÉNY: 
1. Azok, akik téged megrövidítenének egy fejjel a avagy egy kis apróval, nem fogják kalózlobogóval jelezni szándékukat.

2. Se nem fognak lövöldözni 100 méterről

3. Se nem fognak üvöltő motorkerékpárokon száguldozni csíkos, „frissen szökött elítélt” pizsamáikban, csakhogy könnyebben kiszúrhasd őket. Sem nem viselnek tüskés nyakörvet bőr kabátjaikhoz. Ha minden alkalomra lenne egy dolcsim, amikor is a kárvallott azt mesélte nekem, hogy: „Te, teljesen NORMÁLISAN néztek ki, és jobban öltözöttek voltak mint mi” - lenne elég pénzem egy frankó pisztolyra. Természetesen vannak kivételek itt is, de felejtsd el a mozikban látottakat.

4. Egy családos ember két, három poronttyal meg az asszonnyal a nyakában egyszerűen ülő préda. Nem érdekel, ha maga vagy a megtestesült Rambó Kommandós, még a hatodik érzéked sem fogja megsúgni neked melyik szarházi fog a fejedhez nyomni egy fegyvert, amikor az elszállt vízpumpát próbálod helyben megbütykölni, vagy egy zsák frissen szerzett lisztet cipelsz hazafelé.

A lehető legjobb előrejelző rendszer, amit csak beszerezhetsz egy vidéki kertben: az a kutya
De persze azokat is meg lehet ölni, mérgezni. Egy barátomnak egyetlen éjszaka 4 kutyáját tették el láb alól méreggel. Az utóbbi években megtanultam, hogy bár a vidéken élő ember nincs annyira kitéve a kisstílű rablásoknak, rosszabb helyzetben van az extrém erőszakkal operáló, házát megszálló bűnözőkkel szemben. Ezek tudják, hogy amikor egyedülálló tanyákat, stb. támadnak meg, viszonylagos biztonsággal tehetik azt, és többnyire napokig kínozzák áldozataikat. Ezen a téren már nem tudsz újat mondani, mind hallottam – asszonyok és gyermekek megerőszakolása, emberek ágyhoz való kötözése, elektromossággal, hegesztőpisztollyal való és másnemű kínzása, verése...

De a nagyvárosok sem sokkal jobbak a túlélő-mentalitással a városban maradóak számára. Expressz-emberrablással, rablásokkal, kell számolniok, illetve hogy lelövik őket pusztán azért, amit zsebeik esetlegesen tartalmazhatnak...vagy akár a ruhájukért.

* Szóval – hol is húzza meg magát az emberfia? A betondzsungel is veszélyes, meg egyedül, mindentől távol is - a megoldás tehát ezeket a megoldásokat kerülni, és kisebb közösségekbe költözni, kertvárosokba ha lehet, avagy közösségeket alkotni, tömörülni a hasonló beállítottságú barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal. Sokan vallják, hogy szomszéd, látó avagy hallótávolságon belül, a privát szféra megnyirbálását jelenti, de ezt az árat meg kell fizetnie annak, aki aki szükség esetén segítségért szeretne kiáltani. Azok, akik azt hiszik, hogy sohasem fognak segítségre szorulni, mivel ötpercenként átfésülik majd a horizontot puskájuk távcsövén keresztül, valamint megpakolt túlélési hátizsákkal a hátukon teszik a mindennapi dolgukat...nőjetek fel végre...

A mindennapi szolgáltatások, ellátások helyzete


Akármiféle forgatókönyvvel is számolunk, a szolgáltatások minősége mindenféleképpen szenvedni fog, hacsak teljesen meg nem szűnnek. 
Gondolj előre, analizáld a legvalószínűbb Válsághelyzet eshetőségeket, és hogy melyik szolgáltatói ágazatot érintheti az adott eset legvalószínűbben a térségedben, de ne hagyd ki a valószínűtlent se. Mi az, ami megtörténhet? Tornádó? Aszály? Árvíz? Terrorista támadás? Nem oly elvetélt gondolat, mint pár éve hitted, ugye? Benzinhiány? Gáz? Áram? Miért? És analizáld mi lesz annak a következménye? Ha elmegy az áram mit csinálsz a hússal a mélyhűtőben? Ki tudod-e szárítani? Füstölni? Konzerválni? Ahhoz miféle felszerelés kéne? Most...hogy még nincs rájuk szükséged...
Persze, mindezt már rég letöltötted a netről a számítógépedre, ott gugol a winchestereden, igaz? Csak most, hogy nincs áram, nem tudod azt bekapcsolni...vajh mért nem nyomtattad mindezt ki, mikor még megtehetted?

VÍZ:

Senki nem húzza sokáig víz nélkül. A városi túlélő hamar rájöhet, hogy nagyon leromlott az ivóvíz minősége, ezért jó hasznát veheti egy szűrőnek, vagy azon kaphatja magát – hogy nincs vize. Amikor is ilyesmi megtörténik, egy nagyobb város boltjaiból percek alatt elfogy a palackozott víz. 
Az én esetemben a csapvíz – csapnivaló. Fekete szennyeződés van benne, meg valami, ami döglött moszatnak néz ki. Ízre viszont nem rossz. Ez van, viszont tudom, hogy az ország nagy részén a helyzet még rosszabb. Van ahol nincs ivóvíz. Egyáltalán.

Ha van kútfúrásra lehetőséged, tedd azt meg, illetve tedd ezt a túlélési listád leges-legtetejére.

A víz előbbre való a fegyvernél, a gyógyszernél, de még az ételnél is. Hordj össze egy kis víztartalékot. Használj műanyagpalackokat, üvegeket, akármit és lehetőleg tárold azokat sötét hűvös helyen. A víz átvesz kissé a műanyag ízéből pár hónap után, de akármi legyek, ha egy kissé műanyag ízű víz nem jobb, mint a semmi. Akármiféle Válsághelyzet szituáció fog bekövetkezni, a vízellátás azt meg fogja sínyleni. A mi esetünkben az Argentin gazdasági krach arra kényszerítette a vízműveket, hogy a karbantartás és minőségi ellenőrzés mellőzése által kompenzálja a kieső jövedelmeit, amit a csakis külföldről beszerezhető alkatrészek, műszerek, és vegyszerek árának a vagy 300%-os drágulása okozott a 2001-es válság bekövetkezte után. Mint mindig és mindenütt, megint csak a kisember fizet mindenért. Ugyanez lenne a következménye árvizeknek vagy terrorista bio-kémiai támadásoknak is. A víztisztítás elég kényes folyamat, ezért az ellátás valamiféle módon mindenféleképpen károsodni fog egy Válsághelyzet esemény által. Még akkor is, amikor a szolgálat fennmarad, egy jó szűrő kívánatos, egy jó kis kézi pumpával egyetemben. 
* Számolj 4 liter vízre személyenként naponta. A minimum: 2-4 hetes készlet, ha van rá módod, tárolj többet ! 

ÁRAM:

Gusztustalanul sok időt töltöttem áram nélkül. Nálunk az áramellátás még a 2001-es krízis előtt is darabos volt. Az igazi probléma akkor jelentkezik, amikor is pár óránál többet kell világ nélkül töltened. Közvetlenül a a 2001-es Válsághelyzet után Argentína három napig áram nélkül volt. Buenos Aires egy nagy, sötét temetővé vált. Emberek szorultak napokra liftekbe, az étel rohadt, kórházak, ahol csak pár órai tartalék üzemanyagot tartalékoltak generátoraik számára, sötétbe borultak. Áram nélkül alaposan megrövidülnek a napok. Nem sok mindenhez tudsz kezdeni miután lemegy a nap. Olvastam gyertyafénynél, zseblámpafénynél, de az ember feje megfájdul egy idő után. Dolgozgathatsz egy kicsit a kertben is, de csak ha nem használsz elektromos szerszámokat. Persze a bűnözés is megugrik a sötétben, úgyhogy akármiféle dolgod akad egy elsötétült körzetben, egyik kezedben a zseblámpa, a másikban pisztoly.

Summa summárum, egy kis idő után elég depressziós dolog egy elsötétített városban lébecolni. Lehúztam a magam adagját magányosan, rádiót hallgatva, konzervet kajálva, pisztolypucolással a diódás fejre-csatolható lámpácskám fényénél. Azután megházasodtam, született egy fiam, és rájöttem, hogy szeretteiddel körülvéve, nem is annyira rossz a sötétben. A család nagyot dob az ember közérzetén.

Egy szó zseblámpákról. Legyen 2-3 LED(diódás) fejre csatolható, fejpántos lámpásod. Olcsóak, és megérik a súlyukat aranyban. Egy erős lámpás is szükséges, talán egy Maglite vagy még inkább egy SureFire (ez a márkára vonatkozik) különösen behatolók felkutatására hasznosak, de olyan egyszerű hétköznapi tevékenység elvégzéséhez, mint a főzőcskézés a WC-re járás vagy a ház körülötti piszmogás a kis LED-es fejlámpák nélkülözhetetlenek. Próbálj meg mosogatni, mialatt egy kézzel tartasz egy 60 lumen-es zseblámpát és hamar rájössz miről is beszélek. A LED-eknek amúgy is megvan az az előnyük, hogy egy töltésen elmennek egy hétig is folyamatosan, valamint maguk a diódák gyakorlatilag örök életűek. 

Az újra-tölthető elemek(aksik) megint csak nélkülözhetetlenek, mivelhogy ha gyakran nincs delej, rámegy a gatyád is az elemekre. Legyen egészséges készleted valamiféle jó minőségű elemből és próbáld egységesíteni készülékeidet. Nekem egy tucat Samsung NM 2500mAh AA(ceruza) és 8 AAA 800mAh-asom van a lámpásaimhoz, valamint ezeket használom egy D-s átalakítóval a 3D-s Maglite-omhoz. Ez jobban bevált, mint arra eredetileg számítottam. Ezenkívül tartok itthon 2-3 csomag normál Duracel-t 2012-es szavatossági idejűt, mindenesetre. A NM-os elemeknek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy spontán elvesztik a töltésüket egy idő után, úgyhogy ellenőrizd őket sűrűn, és mindig legyen tartalékod.

Miután évek óta küzdök ezekkel az áramszünetekkel, mit is szeretnék Karácsonyra?

1. Nem nyilvánvaló? Egy generátort. Túlságosan sok alkalommal cipeltem a kaját szüleim házához. Probléma, hogy manapság már túl drágák.

2. Egy olyan aksi-töltőt, ami működik mind a napról, mind tekeréssel. Itt nincsenek forgalomban, de úgy tudom elég olcsóak az USA-ban. Tégy magadnak egy szívességet és szerezz be párat azokból. Még ha nem is adnak teljes töltést, a LED lámpáidnak az pont elég

GÁZ:

A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni.

Ha már itt tartunk, ha egy városban megszűnik a gáz és villanyellátás több mint két hétre, az már halálos csapda : hanyatt homlok menekülj, míg megteheted !!!

MENTALITÁSVÁLTÁS:

Ahogy megtapasztalod a hiányát azoknak a dolgoknak, melyeknek létét most természetesnek veszed, a prioritásaid nagy hirtelenjében meg fognak változni.

Gyakorolj önmegtartóztatást egy jobb jövő érdekében – ez az a szemlélet, amit el kell sajátítanod, ha fel akarod készíteni magad. Van egy csomó „király-cucc”, amiről le kell hogy mondjál annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen holmira jusson. Meg van más is, ami nem alapvetően nélkülözhetetlen, de valamiféleképpen fontos. Az asszony bejelentkezik a fodrászhoz egy-két havonta. Nem életbevágóan fontos, de jól érzi magát tőle, és ez emel a közérzetén.

Viszont egy túlélőnek az alkoholt, a drogokat, de még a cigarettát is kerülnie kell. Egészségtelenek, sokba pénzbe kerülnek aminek máshol jobb helye lenne, és függőségeket ébresztenek olyasvalami iránt, amit nem valószínű, hogy a jövőben mindig be tudsz szerezni. Ki fogja elviselni a mogorvaságodat, amikor kedvenc cigimárkádat már nem importálják a Válsághelyzet következményeként?

MÁSODIK RÉSZ
A SZÜRKE GAZDASÁG – FEKETE PIAC
Amint a SHTF (magyarul beüt a baj) , a feketepiac pillanatokon belül felüti a fejét mindenütt.

Hazámban a „szürke gazdaság” gyakorlatilag mindenhol elfogadottá vált végül is. Eleinte a hangsúly a szakmunka és iparcikkek ételre cserélésére helyeződött. Egyes körzetek, városok kialakították saját csere-piacaikat, és létrehozták saját „értékpapírjaikat” amit pénzként, pénz helyett használtak a cserekereskedelemben. Ez persze nem tartott sokáig. Ezek az „értékpapírok” könnyen másolhatóak voltak akárki házi számítógépén, így hát mindenki visszaállt az „igazi” pénz használatára.

Ezen piacok általában valamiféle üres raktárhelyiségben v. telken kaptak otthont, amely felett az ellenőrzést egyik v. másik gengszter gyakorolja biztonsági szolgálatával. Akárki bérelhet egy standot 50-100 peso-ért(20-30$US) ezeken a piacokon, és áruba bocsáthatja portékáját, tehetségét. Nagy általánosságban kimondhatjuk, hogy béke honol ezeken a területeken, mivel a biztonsági szolgálatok sehol sem kötik a rendőrség orrára kisebb problémáikat, mint pl. egy lopás, verekedés avagy nők elleni vétségek. Az ilyenfajta zűrök nem tesznek jót az üzletnek, és mint ilyen, elkövetőik hamar megtapasztalják mennyi fájdalmat is képes elviselni az emberi test...vagy kapnak egy ingyen beutalót Szent Péterhez. Néha még egyenruhás rendőrök is fusiznak ilyen helyeken. De mint mindenhol, itt is ügyelned kell magadra. A zsebtolvajok itt sem ritkák és persze meg is támadhatnak, ahogy elhagytad a piacot, ahol természetesen biztonságod már a saját felelősséged.

ARANY !!!

Verjen fejbe valaki, mert majdnem megfeledkeztem az aranyról!!!

Mindenki keresi! „Aranyat veszek, KP-vel fizetek” hirdetések mindenütt, ideértve a TV-t is. Nem hiszem el, hogy ilyen bolond vagyok. Azért is nem kapcsoltam korábban,mert az aranykereskedelem igazából a törtarany meg a lopott ékszerek - megszorult emberek kisebb értékei- adásvételével van kapcsolatban, nem azokkal az aranyérmékkel, amiről ti beszéltek általában. Persze senki sem adja meg az arany hivatalos árát, szóval VIGYÁZAT mindazoknak, akik minőségi aranyérmékbe fektetnek. Mivel nehéz megállapítani az arany összetételét, a kisebb kereskedések törtaranyként fizetnek érte. Ha helyetekben lennék, érmék mellett és HELYETT vennék egy halom kisebb értékű gyűrűt és ékszert, s mivel ezek amúgy is olcsóbbak, mint a különböző címletű érmék, és ha a Válsághelyzet elég mély, nem fogtok veszíteni azáltal, hogy prémium minőségű és minősítésű aranyérméiteket törtarany értékben lesztek kénytelenek elkótyavetyélni. Ha visszamehetnék az időben vennék egy kis zsák aranygyűrűt. Zsebmetszők és kisstílű tolvajok egyenesen a nyakadról szedik le az aranyláncokat és adják tova azokat a kereskedőknek. Ez igen elterjedt vasútállomásokon, a metróban és hasonlóan zsúfolt helyeken.

Egyszóval amondó vagyok, ha egy sekélyebb gazdasági válságot láttok a jövőtökben, az érmékbe való befektetésnek van létjogosultsága. Mivel el fogjátok tudni adni azokat az aranyárusoknak és tán hasonló túlélő-mentalitással rendelkezőeknek, akik ismerik az árú valós értékét, nem fogtok veszíteni az akción. Az én helyzetemben is kitűnő befektetést jelentettek volna, megakadályozták volna, hogy az infláció felőrölje a megtakarított pénzem vásárlóértékét. Még a mai elfuserált helyzetünkben is be tudnék menni a belvárosi bankok akármelyikébe és túl tudnék adni rajtuk valós, piaci árakon. Ugyanez vonatkozik az ezüstre is. De lakóhelyemen, a kisstílű boltocskák csakis törtarany áron adják és veszik a cuccot, függetlenül attól, hogy miféle aranyad van. Tehát azt kell, hogy mondjam, hogy az apró csecsebecsék itt és most ebben a mély és hosszú terjedelmű Válsághelyzet szituációban hasznosabbak lennének az érméknél. Bocsássatok meg, hogy eddig erről nem beszéltem, de teljesen elfelejtkeztem róla, míg ma a piacon szemembe ötlöttek az „aranyat vásárlok” hirdetések.

HARMADIK RÉSZ

BŰNÖZÉS ÉS A LÉTBIZONYTALANSÁG

Annak ellenére, hogy a bűnözés soha nem volt ismeretlen Dél Amerikában, hazám nagyon is kivétel volt ez alól. Mindig is észnél kellett lenni, de az semmi volt ahhoz képest, ami a 2001-es gazdasági válság óta megy. Előtte leengedhetted a gyerekeket a ház elé játszani, vagy megengedhetted, hogy egyedül sétáljanak haza egy-egy házibuli után a szomszédságból, de ez mára már a múlté. Ma már nem látsz lenn gyerekeket. Hadd hangsúlyozzam ezt még egyszer: Egyet sem. SOHA! Néhanap egy kölök bringázik pár métert ide vagy oda, de mindig egy felnőtt felügyelete alatt. Egy magában bringázó srác alól pillanatok alatt el fog tűnni a drót, és nagy válószínűséggel ő sem úszná meg szárazon, úgyhogy egy valamirevaló szülő nem engedi a szeme elől a gyerekét. A kamaszok már nagyobb problémát jelentenek. Nem tarthatsz egy 15-16 évest lakat alatt egész nap annak ellenére, hogy elvileg már elég nagyok lennének ahhoz, hogy vigyázzanak magukra. Amikor meg lemegy a nap a dolgok még rosszabbra is fordulnak.

Ilyenkor a szülők összeállnak, és vagy valamelyikőjük házánál tartanak összejöveteleket, vagy kibérelnek egy klubot, ahonnan azután begyűjtik a csemetéiket idővel. Egykor taxikat és bérkocsikat is használtak ilyen célokra, de sok lányt megerőszakoltak ilyen módon, úgyhogy mára már egy tisztes szülő sem hagyja idegenek gondjaira gyermekét. Mivel évek óta így élünk, mára már a vérünkben van az óvatosság: sokan sajnos a saját kárukon tanultak. Soha nem fogsz egy nyitott ajtót vagy ablakot találni. Szomszédok már soha nem tereferélnek házaik előtt.

A nap leges-legveszélyesebb pillanata kétségtelenül az, amikor akármelyikőnk elhagyja a házat vagy hazatér. Egy masszív, lebiztosított házba nem könnyű betörni, ezért a bűnözők lesben állnak arra a pillanatra várva, amikor is ott állsz a küszöbön kulccsal a kezedben. Ezért figyel különösen az ember minden körülményre, akármire, ami szokatlan és ha valami -akármi - nincs rendben megy még egy kört, nem áll meg az autóval. Soha senki nem nyit ajtót, ha ismeretlen van a közelben.

Ha ismeretlen kopog vagy csönget, mindig egy második emeleti ablakból veszi fel az ember a kapcsolatot vele.

A bűnözők gyakran villany ill. gázszerelőknek öltözve próbálnak bejutni házadba azzal az ürüggyel, hogy meg kell javítaniuk valamit. Soha! Akármit, ami javításra szorul, meg lehet javítani kinn a járdán, ami pedig a házadban van azt az ellátók amúgy sem fogják számodra megjavítani. Mindenesetre jobb, ha az ember udvariatlan, mint ha halott lenne.

Az új autóvezetési elvek, szokások megérdemelnek egy külön fejezetet. Mostanra legyen elég annyi , hogy ajtó, ablak zárva, fegyver a kezed ügyében, valamint a KRESZ mint olyan, megszűnik létezni. Ha hazád valaha is olyan helyzetbe kerül, mint az enyém, emlékezni fogsz arra, amit most mondok. Soha ne állj meg a pirosnál, vagy a stoptáblánál, ha nincs forgalom, különösen sötétben.

Eleinte a zsaruk próbálták megbüntetni az embert, ha véletlenül elkapták amint átmegy a piroson (más szóval megpróbálták levenni), de pár hónap elteltével rájöttek, hogy a sofőrök inkább a büntetést kockáztatják meg mint az életüket, ezért ma már villogó sárgára állítják a közlekedési lámpákat este 8-9 után. Ez persze irtó veszélyes. Az éjszakai balesetek mind gyakoriak, mind brutálisak, mivel az autók teljes sebességgel kapják oldalba egymást.

FEGYVEREK, Muníció, önvédelem
Ezzel vagyunk és leszünk a legnagyobb gondban, mivel nincs szabad fegyverviselés, sem kellő gyakorlat. Bűnözésre hajlamos egyéneknél viszont mindkettőből elegendő akad.
Mivel jobb tanácsot nem tudok, olvassátok el a cikk forrásának részletes leírását erről. 


NEGYEDIK  RÉSZ

AZ ÉLELEM ÉS EGÉSZSÉG

Kényes egy téma. Az étel és ital az elsődleges szempontok...

Ideálisan már megtervezted az élelmiszerellátásodat, és elraktároztál a pincében egy évi elemózsiát...avagy mégsem? Hm...nekem sem volt amikor a SHTF, és mondjuk úgy, hogy a tojásaim állandóan a torkomban keringőztek attól a gondolattól, hogy a szupermarketek végleg be fognak zárni egy szép napon, és én a családommal együtt nyelhetem az éhkoppot. Ha még nem képeztél élelmiszer-tartalékot, tedd azt, amit én is tettem, és vásárolj egy kevéssel többet mint amennyi kell minden egyes alkalommal, amikor boltban jársz. A következő szempontok alapján és fontossági sorrendben járj el:
 
  1. Nincs hűtésigénye
  2. Nagy a tápérteke
  3. Hosszú ideig(1-5 év) tárolható
  4. Nem kell víz az elkészítéséhez
  5. Főzés nélkül fogyasztható
Ezt magyarra lefordítva nagyjából a következő fog kijönni:  konzerv(húsok, halak, zöldségek, sűrített tej), Szárított tésztafélék, dehidratált levesek, csokoládé, tejpor, lekvár, levesek, rizs, liszt, cukor, szárított bab. A konzervek nagyszerűen elállnak. Többnyire víz sem kell elkészítésükhöz, úgyhogy felnyitásuk után azonnal fogyaszthatóak. Csak arra vigyázz, hogy a doboz ne legyen sérült, mert az olyan megromolhat. Ha ilyet találsz, fogyaszd el elsőként. Arra is ügyelj, hogy amint kinyitottad a dobozt, azonnal távolítsd el a bádogból tartalmat. Az én személyes kedvencem a tonhal. Ezer évig eláll, tele van fehérjével, és ízlik mind a mai napig. Emellett a fagyasztott zöldségeket, rizst is feldobja.

A konzervált zöldségek és gyümölcsök is nagyszerűek, csak azt ne feledje az ember, hogy sokkal kevesebb vitamint tartalmaznak, mint frissen és azok nagy része is a lében van feloldva.

A szárított tésztafélék sok vizet igényelnek főzésnél, de ezeknél jobb szénhidrát forrást keresve sem találni. A liszt és a gabonafélék is jól tárolhatok és táplálóak is nagy mennyiségben, csak nagyobb befektetést igényel elfogyasztásuk.

Mára már egész függetlenek vagyunk a hűtőszekrénytől, csak a friss tésztaféléinket(noqui), pizzát és zöldségeinket fagyasztjuk benne. Gyakorlatilag mindent lefagyasztunk, mert így minden eláll majd' örökké, hameg szünetel az áramellátás, a sok fagyasztott cucc napokig nem enged ki. Minél nagyobb tömeget fagyasztasz, annál tovább marad lefagyva. A városi túlélőnek egyébként ajánlatos minél kevésbé hagyatkozni a hűtőre. A konzervek és a dehidratált ételek a legjobb barátai. Ennek ellenére, mint mindenki, aki huzamosabb ideig nélkülözte friss zöldség és gyümölcsfélék fogyasztását tudja, hogy az ember bőre, főleg az ínye és ajkai kirepedeznek. Ennek a hiánybetegségnek Skorbut a neve. Amint friss vitaminforráshoz jut az ember, a tünetek elmúlnak. Velem is megesett egyszer. Ezert javasolt, hogy friss gyümölccsel egészítsd ki az étrendedet. Nem árt, ha van egy kis háztáji veteményesed, pár gyümölcsfával.

Egészségügy: Menj, és tettesd magad rendbe. Látogasd meg a fogászt, és javíttasd ki minden fogadat. Nincs rosszabba fogfájásnál, amin nincs ki segítsen. Ne feledd, hogy az orvosok sem lesznek annyira elérhetőek mint ma. Én például megoperáltattam a szemem. Tökéletesen látok szemüveg nélkül, aminek van előnye azon kívül is, hogy nem fogok még egy pár szemüveget összetörni ezekben az ínséges időkben: Az emberek is másképp viszonyulnak hozzam, hiába no, ösztönlények lennénk vagy mi a fene. Az útonállók is mindig téged fognak kiszúrni, ha szemüveges vagy. Lehet hogy ez ösztönös náluk, lehet, hogy tudatos, de tény. Ne hidd hogy képzelődöm. Az öregebbek és nők is sokkal veszélyeztetettebbek. Ezek után a gyerekek jönnek a sorban, minél kisebb, gyengébbnek néz ki az ember annál nagyobb az esélye, hogy belekötnek. Ez így működik. Egy nagy darab izmos fiatalembernek magabiztos arckifejezéssel nemigen van félnivalója a kisstílű gazemberektől, de persze ez nem vonatkozik a profi bandákra.

Beszélj meg mindent az orvosoddal. Mint a Kis Herceg: soha ne habozz ha kérdésed van. Terjeszd ki ezt a viselkedésmódot mindenkire akinek van valamiféle szakértelme, szakterülete: szerelőkre, orvosokra, a Yardra, és így mindennap tanulsz majd valami hasznosat. Minden információfoszlány értékes lehet. Légy kíváncsi. Így tudtam meg például, hogy be kellene szereznem többfajta antibiotikumot, mivel ha az ember csak egyfélét szed, az gyorsan hatását veszti. Ez különösen a gyerekek számára fontos, úgyhogy ma két különböző fajtát tartok belőlük.

Pár óra edzésbe heti három alkalommal nem fogsz belehalni. Én otthon gyúrok, van egy padom pár súlyzóval. Egészítsd ki a súlyokat némi aerobikus mozgással is. Fontos, hogy ne bízd el magad.

Képzelj csak bele, hogy gyalog kell menekülnöd valami zavargás/tűzharc/támadás elől a cuccoddal a hátadon, vagy puszta kézzel kell felvenned a harcot egy támadóval. Nem kell, hogy Bruce Lee vagy Mike Tyson váljék belőled, de azért el kell hogy tudjál helyezni egy pofont, tudnod kell, hogy védd az arcod, fejed ismerned kell pár önvédelmi trükköt. Kifizetődik az önvédelmet gyakorolni. Azt gyakorold, aminek a való világban hasznát láthatod. A jó kondi ugyancsak biztosítás sok nyavalya ( mint a magas vérnyomás, szívelégtelenségek) ellen, valamint az immunrendszeredet is erősíti.

Hasznos az elsősegély-nyújtási tudnivalók elsajátítása is. Idén nyáron el fogok végezni egy vöröskereszt-tanfolyamot. Tarts elsősegély készletet mindenféle gyógyszerrel kiegészítve amire csak szükséged lehet. Ha állandó jelleggel szedsz valamit, próbálj meg belőle legalább egy évi készletet felhalmozni. A gyógyszerek nálunk már nehezen beszerezhetőek, drágák, többnyire külföldi készítmények és amikor a SHTF, nem biztos, hogy nem tűnnek el a patikákból. Apósom Parkínson-kórban szenved, a spéci orvosságát itthon már rég nem kapni, úgyhogy a külföldre látogató barátait kéri arra, hogy hozzanak neki.

Én is minden gyógyszert összegyűjtök amit csak tudok. Azon felül amit általában egy ilyen otthoni patikában találsz, én fájdalomcsillapítókra (Ibuprofen) és antibiotikumokra koncentrálok, mind felnőttek, mind gyerekek számára. Az antibiotikumok nélkülözhetetlenek errefelé a sok különböző és gyakran előforduló vírus miatt. Különösen a tüdőfertőzések veszélyesek. Ne feledd, hogy egy tiszta és gondosan szellőztetett ház sok problémát meg tud előzni. Nem könnyű feladat, amikor a város koszos és teli van patkánnyal, de megoldható. A mi környékünk egész tűrhető, de vannak sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben lévők, ahol is az emberek a patkányokkal versengenek az ennivalóért, alvóhelyért. A csótányok is problémát jelentenek, így mindent megteszek, hogy kordában tartsam őket méreggel.

Jut eszembe: halmozz fel némi patkány és csótánymérget. A városi szolgáltatások nem állnak a helyzet magaslatán – ez alól a szemétbegyűjtés sem kivétel. Egy alkalommal egy hétig sztrájkoltak (vannak helyek, ahol hónapokat hagynak ki) és fényes nappal lehetett patkányokat rohangálni látni a szeméthegyek körül. Nem egy szanatórium...
A Legfontosabbat majdnem elfelejtettem
Maga az élet, amit addig tanultam....
És a valóság, ami arcon csap egy napon

Erről majdnem megfeledkeztem örökre. Ez, Ez egy fontos pillanat volt, amikor is vagy hatvanunk, mind hallgatók egy lerobbant, iskolának használt épületben, egyszerre jöttünk rá, hogy az, amit mi valaha AZ életnek ismertünk, nos AZ megszűnt létezni.

Hajnali 1:06 van. Épp most jöttem ki a zuhanyból, a feleségem meg a fiam alszanak. Éppen dörzsöltem be a sampont a hajamba, és azt vettem számba, mit is írtam ide a mai üzenetembe, amikor is belém nyílalt annak a pillanatnak az emléke amikor is többed-magammal együtt tudatosult bennünk, hogy ami körülvesz bennünket nem csak az összeomlás, hanem, hogy egy világ megszűnt létezni, az, hogy nem egy tornádó vágtatott át világunkon, hanem egy hosszú, el nem múló jégkorszak vette kezdetét.

Pontosan olyan módon értettük ezt meg, mint ahogy a gyerek megérti a fotoszintézist: 

Egy tanár hidegen elmagyarázta nekünk, még táblázatai is voltak.

Tegnap 5 órát aludtam, 2-t tennapelőtt. Szombaton semmit. Már hozzászoktam. Egyetemi határidők, éjszakázás a CAD 3D-rajzaira várva, könyörtelen világ ez itt körülöttünk, senkit nem érdekel, mi eszi a lelked, csak teljesíts az elvárásoknak megfelelően, és azok mindig magasak. 4 éve történt, majd egy évvel a 2001 decemberében beütött krízis után. 

Társadalomtudomány-óra volt és a tanár éppen a különböző társadalmi elrendezkedések piramisait magyarázta. Istenem, most is látom magam előtt. Még a könyveinkben is benne voltak azok az átkozott, kegyetlen piramisok. Az első, a példapiramist két vízszintes vonal szelte 3 részre, az elitet, a középosztályt és a szegény, proletár rétegeket ábrázolva. A tanár elmagyarázta, hogy a piramis középső szelete, a középosztály, mintegy ütközési zónaként nyeli el a gazdagok és a szegények között felgyülemlő társadalmi feszültséget. A második piramis kövér középső szeletet ábrázolt, vékony alsó és felső szelettel, kétirányú nyilakkal ábrázolva, hogy az osztályok közötti mobilitás útja nyitva áll. Ez volt a klasszikus demokratikus kapitalista társadalom sémája. A harmadik fajta csak annyiban különbözött ettől, hogy a piramis kissé laposabb volt, azt jelképezve, hogy az alja és a csúcsa közötti különbség nem olyan nagy. Ez az Európai Nyugati, szocialista-jellegű társadalmakat jelképezte. E három ábra között nem volt nagy az eltérés.

A negyedik piramis a kommunista társadalmakat ábrázolta, ahol is a nyilak a középső és alsó osztályokból a legfelső szintet ostromolták, de ott áthatolhatatlan rétegbe ütköztek. Egy picike elit, alatta kis középpel, és egy hatalmas alsó szint.

Azután lapoztunk egyet és jött az a rohadt ötödik piramis. Ennél a középső szeletből a nyilak az alsó szintbe irányultak.

-Ez mi? - kérdezte valamelyikőnk

A tanár ránk nézett: - „Nos, ez itt mi vagyunk.” - mondotta.

„Ez egy összeomlófélben lévő társadalom, egy, amelyikből hamarosan harmadik világ-béli lesz, ahol a középosztály említésre sem méltó, amelyet hatalmas szegénység és egy parányi, de mesésen gazdag elit jellemez”

- „Mik azok a nyilak, melyek középről tartanak lefelé” - kérdezte valaki.

„Az ott az eltűnő-félben lévő középosztály” - mondta a tanár.

Halálos csend támadt, ha valaki leejtett volna egy tűt, meghallottuk volna. Nem hazudok, senki nem sírt, de sokan dörzsölték a szemeiket, feledtek el levegőt venni... mindnyájan tudtuk, hogy valami megváltozott körülöttünk…

„Tudni-illik a középosztály jövedelme már nem elegendő ahhoz, hogy betöltse funkcióját. Az elit egy kis része középosztálybélivé züllik, a középosztály nagy része viszont elszegényedik.”

Nem tudom hányan értették meg abban a pillanatban, hogy szegénység a sorsuk...

„ A helyzet az, hogy van itt egy középosztály, mely hirtelen elszegényedik, és ezzel gyakorlatilag egy olyan társadalom jön létre, mely szegényekből áll, középosztály nélkül, ami társadalmi villámhárítóként működhetne. Ez a lesüllyedt középosztály hamar rájön, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyeket egyáltalán találnak, túlképzettek, de alternatívájuk nem lévén minden adódó lehetőséget meg kell ragadniok – tehát a kínálat-kereslet elve szerint, a munkanélküliség az égbe szökik, az bérek pedig a béka segge alá. 
Tanulnak, készülnek egy állás betöltésére, amelyet soha nem fognak megkapni, mert az nem létezik. Ti, srácok, ti építészetet tanultok, pusztán azért, mert per pillanat ezt kívánjátok tenni, vagy ez a hobbitok, vagy mert nincs más dolgotok. Csak 3-4%-otok fog valaha is valami építészettel kapcsolatos dologhoz kezdeni.” - folytatta a tanár.

Csak ültünk ott mindnyájan, próbáltuk megemészteni az imént hallottakat. Pár hónapon belül kiderült, hogy a tanár túlságosan is a fején találta szöget. Még az iskola is ezt tükrözte: a hallgatók vagy 50%-a kimaradt: vagy nem látták további értelmét, hogy olyasmivel vesztegessék az idejüket, aminek semmi köze nem lesz a jövendőbeli fizetéseikhez, vagy elfogyott a pénz a tandíjra, vagy családjaik túlélése érdekében valamiféle munkát kellett vállalniok.

Valaki itt ezen a fórumon azt írta, hogy ha ez megtörténik az Államokban, a zavargások sokkal intenzívebbek lesznek, mert a Dél Amerikaiak szívósabbak. Először nem értettem vele egyet, mert úgy gondoltam, hogy az emberek mind alkalmazkodnak majd valahogy, amikor ilyen helyzetbe kerülnek, de most, hogy volt időm tűnődni a dolgon, azt hiszem igaza volt. Nem igazán azért, mert erősebbek, hanem mert ellenállóbbak, jobban hozzá vannak szokva a sorscsapásokhoz. Többségünk nagyszülőktől származik, akik a Spanyol polgárháború elől menekültek ide, mások az Olasz diktátor elől, a szüleink túlélték a piszkos háborúkat a saját diktátoraikkal és gyerekeik is ebből az anyagból gyúrattak. 
Vajon az USA-béliek is túlélnék mindezt? Persze hogy, de azt hiszem, ma túlontúl sokan vannak ott nálatok, akik nem olyanok mint ti vagytok, akik nem készülnek fel minden eshetőségre, akik nem értik milyen instabil is ez az egész. 

Ezek lesznek azok, akik a zavargásokat fogják okozni, azok, akik túl lusták, hogy mindenkor ellássák saját szükségleteiket, mielőtt túl késő, meg azok, akik elpuhultak az évek során abban a hitben, hogy a kormány majd megvédi őket, mint tisztességes adófizető állampolgárokat. De a többség azért megmarad. Az ember alkalmazkodik, mint mindig. Jobban mint hinnéd. 
Azok pedig, akik nem tudják vagy akarják az új realitásokat tudomásul venni el fognak pusztulni, így tisztítván a genetikai állományt és adván át az élőhelyet a fajfenntartás érdekében. 
Így megy ez már évezredek óta.
(SBG Buddha - VilagHelyzete)

133 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Úgy bizony, ahogy írod !

      ... és most rugaszkodjunk el kissé a Földtől...
      hogy nekünk FÖLD-LAKÓKNAK is nagyobb rálátásunk lehessen az eseményekre.
      Próbáljuk meg úgy látni, ahogyan ezt a jelenlegi zűrzavaros ÁTMENETI időszakot látják a távolabbi dimenziókból, a MAGASABB ASPEKTUSBÓL rálátók,
      akik segítenek abban, hogyan kezeljük ezt a helyzetet. Íme, idézem:

      " Hadd adjunk nektek egy átfogó képet a bolygótok jelenlegi helyzetéről, úgy, ahogyan mi látjuk.
      A Föld mágneses mezeje most kissé megzavarodott és átalakulóban van. Ez interdimenzionális szinteken nyilvánul meg, és a háló egyre jobban megnöveli a mágneses mező hullámainak amplitúdóját és erejét. A Föld mágneses mezejének átalakulása olyan, mint egy nagy hullám, mely nagyon gyorsan emelkedik és esik, és a rezgések nagyjából egy percesek, de jól elkülöníthetőek.

      Ez nagyon különösen hat az emberi tudatosságra, különösen a biológiai tapasztalatokra. Nagyon sokan érezhetik most magukat kimerültnek és fáradtnak. (Mint korábbi üzeneteinkben már említettük, ezeket a tüneteket az űrből érkező energiák is okozhatják, melyek a galaxisotokba és a naprendszeretekbe messziről érkeznek.) De ez a fajta zavar teljesen más. Ezt a Föld mágneses mezője maga okozza, mely válaszol az űrből érkező energiákra. Ez a Föld olvadt magjának válasza; és a mágneses mező párbeszédet folytat a kozmosszal - ha el akarjátok képzelni, akkor ehhez lehet hasonlítani. A tudományotok jelenlegi állása nem így magyarázza ezt, de a mi nézőpontunkból a mágneses mező párbeszédet folytat a kozmikus látogatókkal, a távoli űrből érkező energiákkal, melyek természetüknél fogva a spirituális fejlődés katalizátoraiként működnek.

      folyt.köv.


      Törlés
    2. 2013. június 22. 0:28- tól - folyt.köv.

      Egy másik tünetcsoport, mely közvetlen összefüggésben áll a mágneses mező zavarával, az a rövidtávú memóriátok különböző változásaival kapcsolatos - mivel a memória az idegrendszeretek és a bolygótok mágneses működésétől függ. Az agyatok az egy perces gravitációs és gravitáció-mentes szakaszok mentén továbbítja az információt az idegpályákon és ezért a Föld mágneses mezőjének ingadozása közvetlenül befolyásolja. Ezért a rövidtávú memóriátokban nagyobb rendellenességekre számíthattok. Néha azon kaphatjátok magatokat, hogy elkezdetek egy mondatot, és hirtelen nem jutnak eszetekbe a szavak, vagy felcserélitek a mondatban a szavak sorrendjét. Míg bizonyos esetekben ez akár agyi rendellenesség jele is lehet,
      azt veszitek majd észre, hogy ez másokkal is egyre gyakrabban megtörténik körülöttetek.
      A kollektív rövidtávú-memória zavar elterjedése a legszokatlanabb helyzetekbe hozhatja az embereket. Ez a helyzet lehet egy lehetőség vagy átok, attól függően, hogyan kezelitek.

      A lehetőség ebben az, ha átláttok saját teremtésetek mentális mátrixán.
      Ez alatt azt értjük, hogy ha az elmétek nem képes a megszokott módon folytatni a történet fonalát, akkor megláthatjátok az érzékelés fátyla mögött rejlő valóságot.
      Ti hoztátok létre a fátylat azért, hogy távol tartsátok magatokat azoktól a dolgoktól, melyeket nem akartok közvetlenül látni vagy megtapasztalni, vagy egyes esetekben azoktól, melyeket mások nem akarnak, hogy lássatok vagy megtapasztaljatok.
      Itt most a kollektív valóságotok azon láthatatlan manipulátoraira gondolunk, akik a gazdasági és politikai hatalom gyeplőit tartják a markukban.

      Korábban már elmondtuk nektek, hogy vannak olyan erők a bolygótokon, melyek aktívan ellenállnak a spirituális fejlődés ösztönzésének. Ők abba fektették az energiájukat, hogy folytatták a hazudozást, azáltal, hogy elsikkasztották az információt és így kontrollálnak benneteket. Munkájuk azonban egyre nehezebbé válik.

      Egyre nehezebb lesz a munkájuk, mivel a mágneses mező zavarai miatt hézagok keletkeznek az emberi elme által kivetített mentális valóságok megteremtésében. Azoknak, akik kontrollálni és manipulálni akarnak benneteket, hatalmas források állnak rendelkezésükre és fel is használnak mindent, de a Föld mágneses mezejét nem tudják kontrollálni! És ezért hálásak lehettek.

      Az az impulzus, mely a Föld mágneses mezejét befolyásolja, nagyon messze áll attól, hogy ők befolyásolni tudják. Mivel mi értjük a dimenziókon túli fizika törvényeit, arra számítunk, hogy a mágneses mezőtök zavarai egyre nagyobbak lesznek a következő néhány évben. ( Privát megjegyzem: 2008.03.24-én elhangzott üzenet, melynek aktualitása mostani időkkel veheti kezdetét...) Azok közületek, akik érzékenyek az energiákra, erősebben érezhetik ezt már most is, de a következő 2-3 év során valószínűleg a legtöbb emberre hatással lesz ez a változás, annyira, hogy ez tudatosul bennük, még ha nem is tudják, mi okozza."

      folyt.köv.

      Törlés
    3. 2013. június 22. 0:32-tól folyt.köv.

      "Van néhány javaslatunk arra, hogyan kezeljétek ezt a helyzetet.
      Az első javaslat a legegyszerűbb. Ez abban áll, hogy meg kell értenetek, milyen kapcsolatban álltok a Föld magjával. Nemcsak hús-vér emberek vagytok, hanem energetikai lények is, ezért képesek vagytok tudatos energetikai kapcsolatot létesíteni a Föld magjával.

      Ezt úgy tudjátok leginkább megérteni, ha belemerültök a Föld mágneses mezejébe, hogy az körülvegyen benneteket. Ha mentálisan ráhangolódtok a Föld magjának (mely a mágneses mező generátora) rezgésére, akkor energetikailag stabillá váltok.
      A Föld - lévén tudatos lény - olyan módon fedi fel magát előttetek, amit nehéz leírni, mivel a ti kultúrátok nem ismer rá semmilyen nyelven szavakat.
      Azért manipuláltak és kontrolláltak benneteket, hogy erről semmi szín alatt ne szerezzetek tudomást, mert ez hatalmas erőt adhat nektek.
      Ha összhangba kerültök a Föld magjának rezgésével, tudatossá váltok arról, hogy maga a Föld is egy élő, tudatos lény. Eme köteléken keresztül egyfajta energetikai szilárdságra tesztek szert, még az egyre növekvő káosz kellős közepén is.

      Ebben az a különös, hogy amint úgymond "észhez tértek", kevésbé tudnak kontrollálni és manipulálni benneteket azok az erők, melyek jelenleg az emberiség gondolat-folyamát ellenőrzik a félreinformáláson, manipuláción és elme-kontrollon (agymosáson) keresztül.

      Más szóval, HA KÖZVETLEN, TUDATOS KAPCSOLATBA LÉPTEK a FÖLD MAGJÁVAL,
      ELKERÜL majd BENNETEKET számos olyan hatás, AMIT ÉLETELLENES TECHNOLÓGIÁNAK nevezünk.

      folyt.köv.

      Törlés
    4. 2013. június 22. 0:39-tól folyt.köv.

      Ha szeretnétek többet is tenni azon kívül, hogy mentálisan ráhangolódtok a Föld magjára, azt ajánljuk, HASZNÁLJÁTOK a PRÁNAVEZETÉKEITEKET. Ez egy finomenergetikai vezeték, mely a fejetek felett indul és a testetek középpontján keresztül a Föld középpontjáig fut. Ez a cső vagy csatorna a föld mélyén kiterjeszthető, egészen a valódi legbelsőbb magig, és a fej felett is egészen a távoli űrig.
      Ennél a módszernél nem foglalkozunk a vezeték kiterjesztésével a fej felett, CSAK a FÖLD MAGJÁIG TERJESZTJÜK KI.
      De lényeg itt nem is annyira az, hogy a vezeték elérje a Föld középpontját.

      A LÉNYEG, hogy megértsétek:
      KAPCSOLATBA LÉPHETTEK a FÖLD MAGJÁVAL csupán azáltal, hogy tudtok róla. Ez ELJUTTAT benneteket a STABILITÁS ÉRZÉSÉHEZ a növekvő káosz kellős közepén is.
      Felébreszti az érzékeiteket. Tudatosabb kapcsolatba léphettek a Földdel.

      De itt figyelmeztetnünk kell benneteket arra, hogy ez MEGSZÜNTETI a RAJTATOK levő HIPNÓZIST
      - és ezáltal KEVÉSBÉ LESZTEK KONTROLLÁLHATÓK.
      Így tisztán átláttok majd a benneteket körülvevő hazugságokon !

      folyt.köv.

      Törlés
    5. 2013. június 22. 0:42-tól folyt.köv.

      A második javaslatunk az, hogy FEJLESSZÉTEK ki TUDATOS KAPCSOLATOT a GALAXIS KÖZÉPPONTJÁVAL . Vagyis értsétek meg, hogy ráhangolódhattok a Tejútrendszer magjára, mely egy fekete lyuk, ahhoz hasonlóan, ahogy a Föld magjára ráhangolódtok
      - így STABIL KAPCSOLATOT HOZHATTOK LÉTRE a GALAXISOTOKKAL.

      Ha képesek lesztek erre, csupán azáltal, hogy meghalljátok, amit itt elmondunk, aktiváljátok magatokban annak a tudását, hogyan vigyétek ezt véghez. Ez nem egy bonyolult dolog. Ez egészen egyszerű, de meg kell értenetek, hogy van egy határtalan részetek, melyet nem korlátoz az idő és a tér, mely a fizikai testeteket meghatározza.

      Azt kell megértenetek, hogy a tudatosság képes kiterjedni azonnal, bárhová időben és térben, és azáltal, hogy kiterjesztitek a tudatosságotokat a galaxis magjáig, megszilárdíthatjátok a kapcsolatotokat a galaxissal. Az ideális az, ha Föld és a galaxis magjával egyidejűleg léptek kapcsolatba.

      Ezután KÉPESEK LESZTEK MESTERI MÓDON MEGLOVAGOLNI a távoli űrből érkező ENERGIAHULLÁMOKAT.

      De ismét figyelmeztetnünk kell benneteket, hogy kevésbé lesztek kontrollálhatók, sokkal nehezebb lesz hipnotizálni benneteket, és lehet, hogy nagyon különös élmény lesz számotokra ez a felébredés, miközben mások még mindig alszanak.
      Hogy mit kezdtek ezzel tudatossággal, az természetesen a ti választásotok és felelősségetek.

      A Hathorok, 2008 március 24.


      Némi magyarázat Tomtól
      Íme egy rövid leírás azok számára, akik nem tudják, mi a pránavezeték:"

      Ezt most nem idézem ide,
      de a következő linken TOVÁBB OLVASANDÓ a teljes megértéshez:

      * * * http://ahimre.freeblog.hu/categories/Spiritualitashoz_kapcsolodik/ * * *

      Forrás, angol eredeti: http://tomkenyon.com/earths-magnetic-field/
      © 2007 Tom Kenyon. Minden jog fenntartva. Ezt az üzenetet csak változatlan formában lehet nyomtatásban vagy bármilyen médiában közölni, a szerző feltüntetésével, ezzel a copyright megjegyzéssel együtt.

      * * *

      Ha a Hathorok üzenetét: "A Hathorok üzenete a bolygó számára a Föld mágneses mezőjéről" ,
      és a további üzeneteiket is szeretnéd elolvasni közvetlenül,
      látogasd meg honlapunkat ( www.mandala-veda-hu ), vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.

      Törlés
    6. Mennyivel egyszerubb ennél a keresztyén élet Isten védoszarnyai alatt megpihenve...Na,de azért,aki beveszi ezt a süket hablatyolast,annak kellemes lovaglast kivanok a tavoli urbol érkezo energiahullamokon,miközben egy élettelen materiaval (a földdel) tarsalog.:)

      Törlés
    7. Ria, a rád szálló muslica vajon tudja-e, hogy Te is egy élőlény vagy, vagy esetleg csak eszik ott amit talál, oszt ezzel le is tudta a gondolkodást?

      Törlés
    8. Hülye kérdésre nincs valaszom.

      Törlés
    9. Keresztényhez nem illő módon igen gyakran ítélkezel.

      Törlés
    10. "A szellemi ember (Isten Szelleme altal vezérelt) azonban mindent megitél,de o senkitol sem itéltetik meg" (1Korinthus 2:15).
      Hol van az megirva,hogy buta,értelmetlen kérdésre egy keresztyénnek valaszolnia kell? Ha pedig a keresztyén nem tud hülye kérdés es értelmes,okos kérdés között különbséget tenni (képtelen megitélni),akkor akar el is ashatja magat.

      Törlés
    11. Látom még mindig nem érted.
      Muslicás példámmal arra akartam rávilágítani, hogy a nálunk több nagyságrenddel nagyobb entitásokat - mint amilyen a Föld - csak mert nem értjük még nem kell élettelen matériának nevezni. Hogy lenne már élettelen, amikor a Te tested minden alkotóelemét is a Föld adja? Hogy lehetsz Vele ilyen tiszteletlen? Magyar ember nem mond ilyen butaságot, sőt megkockáztatom, egy tudatos Földlakó sem tesz ilyen kijelentést, hogy a föld az élettelen matéria.

      Földanyától kaptál testet
      Jó Atyád fújt belé lelket
      Nincs szükséged még egy házra
      Hisz benned él az Ő egyháza

      Törlés

    12. "Azutan megformalta az Uristen az embert a föld porabol,és élet leheletét lehelte az orraba.Igy lett az ember elolénnyé" (1 Mozes 2:7). Az ember nem csupan anyagbol all,hanem Isten lehelete altal szert tett a dönto,nem anyagi összetevore,a szellemre.Ebbol,de még a te idétlen versikédbol is arra jutunk,hogy szellem nélkül,minden csak élettelen anyag,ebbol kifolyolag - mivel nincs szelleme - nem lehet "tudatos lény",akivel beszélgetni lehetne,éppen ezért tisztelni sincs miért.Tisztelni csak személyeket szoktunk.A Bibliaban nem olvasunk olyanrol,hogy Isten a földbe is élet leheletét lehelte volna,ilyet csak az okkult panteista vallas terjeszt:"Akik az Isten igazsagat hazugsaggal cserélték fel,azok a teremtményt imadtak es szolgaltak a Teremto helyett,aki aldott mindörökké.Amen"(Roma 1:25).

      Törlés
    13. Hhhhhhhhhhhhhh..... Magam sem értem miért vesződök veled. Reménytelen.

      Törlés
    14. @Mazsola:

      Nézd a jó oldalát: ha Ria valamit figyelmen kívül hagy/tagad/ellenez/elítél, akkor közel jársz az igazsághoz. :) Ez is egyfajta feedback. Lásd szegény ausztrál abókat, akik továbbra is csak várják a keresztény "megoldást"...

      Törlés
    15. "mesterségesen lett korlátozva…."

      Önmaga által ráerősítve.

      Törlés
    16. @Mazsola
      - Igen ! - a szó legszorosabb értelmében :) - ugyanis miközben írtam, a Firefox böngésző "összeomlás"-t produkált...
      "nomen est omen" (a név intő jel) !!! ...
      Azért teszek még egy kísérletet, - reménykedjünk :)


      Ria bizonyította, otthonosan mozog a bibliai idézetekben.
      Ám azok értelmezési szintje több síkú.

      Valljuk be, ahányan vagyunk, annyiféle képen közelítjük.

      Ám, amikor Valaki sokáig csak 4 falat lát maga körül és már az ajtót, ablakot sem ismeri fel, Neki hiába próbálunk a kéménylyukon keresztül kulcsot adni,
      hogy kiszabadulhasson a mások által köré épített börtön falain túlra…
      Előbb Neki magának kell felismernie, hogy a tér, amiben jelenleg él, már szűk, mert ’mesterségesen’ lett korlátok közé szorítva….
      Ezek után a kérdés az:
      Ki és Mikor ismeri fel a „mesterséges”-ben a Mestert ?

      * * *

      Törlés
    17. @Ria
      Az,hogy valamiben hiszel már egy lépcsőfok....de ha összességében hiszel minden vallásban úgy, hogy azt veszed ki belőle amit igaznak érzel, akkor rájössz, hogy felesleges ráhúzni bármilyen nevet (keresztény, hindu...stb). Tudod a Biblia sehol nem írja azt, hogy a te hited nem férhet össze egy tágabb, Univerzumra nyitott gondolkodással. Felesleges vitába szállni ilyen kérdésben, hisz mindenkinek ugyanaz a fontos, hogy boldog legyen és fejlődjön....és ha ehhez fel kell nőni a Galaktikus szintre...akkor a mi kezünkben van a választás, hogy taposunk még pár életet, vagy repülünk a végtelenbe :)
      A kinek van igaza kérdés meg csupán EGO!!! Ne tápláld az EGO-dat, mert az alázatosság fontos, ha jó keresztény ember szeretnél lenni...

      Törlés
    18. De igen,a Biblia éppen azt irja,hogy csak egy Igazsag van,ez pedig Jézus Krisztus! Ezért a keresztyén hitvallas nem férhet össze semilyen mas vallassal,mivel a mas vallasok tagadjak Krisztust.A mas vallasok az önmegvaltasban hisznek,mig a keresztyén vallas kizarolag Krisztus megvalto muvében hisz.Talan kezd el olvasni a Bibliat,hogy megismerd Isten kijelentéseit e dolgokrol!

      Törlés
    19. @Ria:

      Ide küldj párat, ők is kíváncsiak a kijelentésekre:

      http://www.aief.com.au/contact-us.aspx

      Eddig nekik ennyi jutott a kereszténységből:

      https://www.google.hu/search?q=australian+aboriginal&client=firefox-a&hs=39U&rls=org.mozilla:hu:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aw3MUdT-FoToswaqrYCIBQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=1003#facrc=_&imgdii=_&imgrc=PVRi8ceyKvWz4M%3A%3ByOq0P6RaFkPPzM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.janesoceania.com%252Faustralia_europeans%252Faboriginals_1906.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.janesoceania.com%252Faustralia_europeans%252F%3B656%3B411

      Törlés
    20. Ria, nagy az arcod, büszke vagy és öntudatos, mindenki más hülye, a Földanyás versike hülye, a neked feltett kérdés hülye, ahogy látom számodra, magadon kívül csak a Biblia szent, mert abból veszed az összes idézeted. A többieknek üzenem: az ilyen embert békén kell hagyni, mert a tudása "abszolút", az igazság csak nála van. Még jó, hogy már nem égethet meg senkit boszorkányságért vagy eretnekségért :-)

      Törlés
    21. Na,megjelent itt egy ujabb szegény lélek akinek a Satan sugdos a fülébe,igazan sajnallak Csa Tibcsi...
      Es mar hogyne lennék büszke,aki, - mint mar ismerve a (Satan altali) kisértés veszélyeit - ,az eltévelyedetteknek probal segitséget nyujtani,ami Isten munkaja bennem? Ha pedig öntudatos vagyok,az miert jelent problémat neked? - talan öntudatlannak kellene lennem?
      Ugyanigy,ha szentnek tudom magam,az szintén Isten munkaja bennem,mint minden hivoben ( mar,amelyikük enged Istennek),hiszen Isten parancsa ez:"Szentek legyetek,mert én szent vagyok!"(1Péter 1:16).
      A buta es ostoba kérdéseket vagy kijelentéseket pedig miert kellene keblemre ölelnem,különösen,ha azok Isten igazsagaval ellenkeznek?
      Az szintén egyértelmu kellene legyen szamodra,hogy ha én a Bibliaban talaltam meg az igazsagot, - mivel az abban irottak Isten kinyilatkoztatasai - akkor jogos,hogy azokbol idézek,az azokat még nem ismeroknek.Vagy talan toled kellene idéznem? Vagy a satani ezoterikus tanitasokbol?

      Törlés
    22. Isten tiltja barmifele teremtmény imadatat.”Isten ugyanis haragjat nyilatkoztatja ki a mennybol az emberek minden hitetlensege es gonoszsaga ellen,azok ellen,akik gonoszsagukkal feltartoztatjak az igazsagot.Mert ami megismerheto az Istenbol,az nyilvanvalo elottuk,mivel Isten nyilvanvalova tette szamukra.Ami ugyanis nem lathato belole:az o orok hatalma es istensége,az a vilag teremtesetol fogva alkotasainak ertelmes vizsgalata reven meglathato.Ennelfogva nincs mentseguk,hiszen megismertek Istent,megsem dicsoitettek vagy aldottak Istenként,hanem hiabavalosagokra jutottak gondolkodasukban,es értetlen szivuk elsötétedett.Akik azt allitottak magukrol,hogy bolcsek,azok bolondda lettek,es a hallhatatlan Isten dicsoségét felcserélték emberek es madarak,négylabuak es csuszomaszok kepevel.Ezert kiszolgaltatta oket az Isten szivuk vagyai altal a tisztatalansagnak,hogy meggyalazzak egymas testét.Akik az Isten igazsagat hazugsaggal csereltek fel,azok a TEREMTMENYT IMADTAK es szolgaltak a Teremto helyett,aki aldott mindörökké.Amen.
      Ezert Isten gyalazatos szenvedelyeknek szolgaltatta ki oket.Mint ahogy asszonyaik felcserélték a termeszetes érintkezést a természetellenessel,ugyanugy a ferfiak is elhagytak a noi nemmel valo termeszetes érintkezest,es egymas irant gerjedtek fel kivansagukban;ferfiak ferfiakkal fajtalankodtak,de el is veszik tévelygésük mélto jutalmat önmagukban.Es mivel nem méltattak Istent arra,hogy megtartsak ismeretukben,Isten kiszolgaltatta oket az erkolcsi itéletre képtelen gondolkodasnak,hogy azt tegyék,ami nem illik.Ezert tele vannak mindenfele hamissaggal,gonoszsaggal,rosszindulattal; besugok,ragalmazok,istengyulolok,gogosek,dicsekvok,talalekonyak a rosszban,szuleiknek engedetlenek,kimeletlenek,szoszegok,szeretetlenek es irgalmatlanok.Ok ugyan megismertek Istennek azt az elhatarozasat,hogy akik ilyeneket cselekszenek,meltok a halalra,megis nem csak maguk cselekszik ezeket,hanem azokkal is egyetértenek,akik ilyeneket muvelnek.Ezert nincs mentseged,te itelkezo ember,mert amikor mas felett itelkezel,magadat itéled el,hiszen magad is ugyanazt cselekszed,mikozben itelkezel!”(Ujszovetség,Roma 1:18-32; 2:1).
      A boszorkanyok (akik manapsag a földanya imadatat is elobanyasztak),gyülolik Istent...akkor te most mirol is beszélsz? Valoszinu,hogy magad sem tudod.

      Törlés
    23. Ria írod:
      „A boszorkanyok (akik manapsag a földanya imadatat is elobanyasztak),gyülolik Istent...akkor te most mirol is beszélsz? Valoszinu,hogy magad sem tudod.”

      Sokan állítjuk, hogy a „földanya”, mint Föld-Anya, egy élő tudatos entitás.
      Miért ?
      Mert ahogyan a Szent Írásban (ami nem feltétlenül csakis kizárólagosan a Biblia),
      annak betűin keresztül maga az Isteni szent Szellem nyilatkozik meg,
      úgy a Föld, a rajta lévő természet elemein és belőle létrejött élőlényein keresztül,
      maga az Isteni szent Anya Lelke nyilatkozik meg.
      A teremtett világunkban, mindennek aminek szelleme/lelke van, élő minőséggel felruházott.
      Az Istenség Ég(i)-Atyai rész párjáként, az istenség Föld(i)-Anyai rész párját tiszteljük a Föld bolygónkban. Ezért nevezzük bolygónkat: Föld-Anyának és tekintünk rá élőlényként.
      Minden, amibe a Szellem bele lehelte a Lelket, - ÉL.
      Szellem és a Lélek = EGYséget alkot = ISTEN

      Kedves Ria ! – fenti idézett állításod során, - hol-mikor-miként veszett el a női lélekrész ? …

      Törlés
    24. Right in your face:

      http://www.grandpierre.hu/site/2002/12/az-elo-vilagegyetem-konyve/

      @MAGnes-MAGia:

      Nem mintha lebecsülném a magyarázatod, csak kiegészíteném ezzel a fentivel. Nálad tudományosabb alapokon is leírták már ezt. Kvantumfizika és csillagászat - ezekben kezd föltárulkozni a teremtés valódi természete. Bár nyilván hiú ábránd ilyen intellektuális módon megérteni mindent, de rendkívül érdekes és tanulságos. Mindenkinek ajánlom, nem csak neked!

      Törlés
    25. A 2013. június 22. 0:28-ával kezdődően bejegyzett Hathori üzenet lényege:

      épp a Föld-Anya ’szívéhez’ = belső elektromágneses magjához kapcsolódást azért javasolják,
      mert ezáltal az érzékenyebb lelkületű (idegrendszerű) emberek, a meditációikon belül és kívül elérendő szellemi-lelki egyensúlyi állapotukat hatékonyabban képesek elérni és megtartani, a váltakozó körülmények eseményei következtében is.
      Amikor a hozzánk ’közelebb’ álló Föld-Anyával mi emberek már összekapcsolódva stabilizáltuk magunkat, akkor maga a Föld-Anya is könnyebben és stabilabban képes velünk együtt csatolódni a Galaxisunknak tőlünk ’távolabb’ lévő középpontjához.
      E Nagy Kozmikus Táncban Föld-Anya hátán részvételünk, az óvatos előrehaladása ellenére is elkerülhetetlenül érzékeljük földfelszíni hullámzó, lökésszerű mozgásait…
      Úgy hogy kedves Ria ! - jobban teszed, ha megbékélsz Föld-Anyával (a föld szellemével és lelkével), és Te is belé csimpaszkodol, - nehogy útközben leesssél :)

      Törlés
    26. @Elveszett Kereső

      Köszönöm a figyelmed és a telitalálatos ajánlásod ! :) A szerző neve és korábbi publikálásain keresztül szimpatikus világnézete, nem ismeretlen előttem, - de hosszabb terjedelmű írói munkásságával még nem kerültem kapcsolatba. Ezért is örülök, hogy szellemi táplálékul :) Rá irányítottad újból a figyelmem, próbálom megszerezni...
      Jankovics Marcell ajánlása különösen tetszett:

      "Az Élő Világegyetem Könyve legnagyobb értéke, hogy alkalmas az Isten-hit tudományos megalapozására, a vallás tudományos megújítására, amely ezután képes Isten-tudománnyá válni."

      Törlés
    27. És eltűnik az együttérzés.............................

      Törlés
  2. Válaszok
    1. NÉZZÉTEK CSAK
      mennyire illik
      Magyarországra is????
      "
      Azután lapoztunk egyet és jött az a rohadt ötödik piramis. Ennél a középső szeletből a nyilak az alsó szintbe irányultak.

      -Ez mi? - kérdezte valamelyikőnk

      A tanár ránk nézett: - „Nos, ez itt mi vagyunk.” - mondotta.

      „Ez egy összeomlófélben lévő társadalom, egy, amelyikből hamarosan harmadik világ-béli lesz, ahol a középosztály említésre sem méltó, amelyet hatalmas szegénység és egy parányi, de mesésen gazdag elit jellemez”

      - „Mik azok a nyilak, melyek középről tartanak lefelé” - kérdezte valaki.

      „Az ott az eltűnő-félben lévő középosztály” - mondta a tanár.

      Halálos csend támadt, ha valaki leejtett volna egy tűt, meghallottuk volna. Nem hazudok, senki nem sírt, de sokan dörzsölték a szemeiket, feledtek el levegőt venni... mindnyájan tudtuk, hogy valami megváltozott körülöttünk…

      „Tudni-illik a középosztály jövedelme már nem elegendő ahhoz, hogy betöltse funkcióját. Az elit egy kis része középosztálybélivé züllik, a középosztály nagy része viszont elszegényedik.”

      Nem tudom hányan értették meg abban a pillanatban, hogy szegénység a sorsuk...

      „ A helyzet az, hogy van itt egy középosztály, mely hirtelen elszegényedik, és ezzel gyakorlatilag egy olyan társadalom jön létre, mely szegényekből áll, középosztály nélkül, ami társadalmi villámhárítóként működhetne. Ez a lesüllyedt középosztály hamar rájön, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyeket egyáltalán találnak, túlképzettek, de alternatívájuk nem lévén minden adódó lehetőséget meg kell ragadniok – tehát a kínálat-kereslet elve szerint, a munkanélküliség az égbe szökik, az bérek pedig a béka segge alá.
      Tanulnak, készülnek egy állás betöltésére, amelyet soha nem fognak megkapni, mert az nem létezik. Ti, srácok, ti építészetet tanultok, pusztán azért, mert per pillanat ezt kívánjátok tenni, vagy ez a hobbitok, vagy mert nincs más dolgotok. Csak 3-4%-otok fog valaha is valami építészettel kapcsolatos dologhoz kezdeni.” - folytatta a tanár.

      Csak ültünk ott mindnyájan, próbáltuk megemészteni az imént hallottakat. Pár hónapon belül kiderült, hogy a tanár túlságosan is a fején találta szöget. Még az iskola is ezt tükrözte: a hallgatók vagy 50%-a kimaradt: vagy nem látták további értelmét, hogy olyasmivel vesztegessék az idejüket, aminek semmi köze nem lesz a jövendőbeli fizetéseikhez, vagy elfogyott a pénz a tandíjra, vagy családjaik túlélése érdekében valamiféle munkát kellett vállalniok."

      Törlés
  3. Igaza van! Szóval jó lenne a növényekkel is tisztában lenni. A KÚT FÚRÁS az nagyon drága de életet menthet. Víz, és oxigén nélkül nincs lét!
    Aki olvasta, nem árt ha kinyomtatja.
    Ja és nyomtassa ki azt is hogy mit mikor hova hogyan kell ültetni.

    VálaszTörlés
  4. A címben javítsd ki a dátumot légy szíves:

    "Egy túlélő "vallomása" a 2008-as Argentin válság idejéről."

    Ez a cikk 2001-es Argentin válságról szól, nem a 2008-asról!
    Amúgy a 2001-est az IMF okozta náluk, ezt pedig az állandó növekedéskényszer(pénzügyi rendszer hibája) és nyersanyag kitermelés stagnálása/csökkenése okozza.
    Amúgy pont amiatt érdemes az önellátás és közösségszervezés irányába elmenni, ami ugyebár tovább növeli a korábbi rendszer bedöntését.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Már javítottam is. Köszi, hogy szóltál!

      Törlés
  5. http://fehermosoly.blogspot.hu/2013/06/meh-vs-cigany.html

    VálaszTörlés
  6. Hello,

    Néhány megjegyzés:

    1. Kínában nincs arany felvásárlási láz!
    Egy üzlet csinált akciót, olcsóbban adta az aranyat, mint mások. 10.000 ember szeretett volna vásárolni és egy vásárlónak 15 perce volt arra, hogy vásároljon.
    megjegyzés: egy pánikszerű vásárlási roham az arany árát felfelé mozgatja, az arany ára meg inkább az ellenkező irányba tendál az utóbbi időben)

    Forrás : http://www.chinadaily.com.cn/photo/2013-06/12/content_16611574.htm
    Aranyár: kb 17-18%-ot esett a 2012-es árakhoz viszonyítva, a 2013-as év elejei árakhoz képest 25%-ot is ki lehet mutatni.

    Íme egy jó példa arra, hogy egy adott információt hogyan lehet többféle megfogalmazási és körítési környezetben "hírek" vagy híreknek látszó információként közölni.

    Alapdolognak tartom az információ ellenőrzését, ha valaki átvett anyagból dolgozik.

    Természetesen a "hír"-hez kapcsolt túlélési iránymutató jó gondolaton alapszik, magam is úgy gondolom, hogy jobb, ha felkészültebb állapotban találkozunk egy váratlan helyzettel.
    Fontos, hogy legyen megoldásunk váratlan helyzetekre, így legyen tartalék az alapvető szükségleteinkből.( ha családunk van, úgy ez fokozottabban kell alkalmazni)


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha félsz attól, hogy összeomlik a gazdaság és ezért veszel/vennél valami értékálló eszközt és az aranyra gondoltál vagy netán az értékpapírra, úgy szeretnék idézni egy-két sort Dr. Papp Lajostól:

      "és kérdezem, hogy, tessék már mondani:
      - ki, mennyi aranyat evett már életében?
      - ki, mennyi értékpapírt fogyasztott?"

      A számunkra fontos és valós értékektől válasszuk el az értéktelen "virtuális értéket" vagy értékes dolognak beállított eszközöket.

      Egyszerűen fogalmazva, ha valós válság lenne, nem a pénz vagy az értékpapír vagy épp az arany lesz az érték.


      Törlés
    2. Az aranyárat manipulálják mint minden mást, semmi köze a kereslet-kínálat arányhoz. "There is no price-discovery."

      Keiser report többször is foglalkozott mostanában a témával, vagy Peter Schiff, vagy Greg Hunter...

      http://www.youtube.com/watch?v=xHRSz7DzHlo

      http://www.youtube.com/watch?v=xrZsA9TLhh0

      http://www.youtube.com/watch?v=RbOQZ-92pqc

      Törlés
    3. - ki, mennyi aranyat evett már életében?
      - ki, mennyi értékpapírt fogyasztott?"

      Ekkora baromságokat te jó ég.

      Régen arannyal kaját lehetett venni, tehát sokat ettek belőle. És ami csökken az nem a fizika arany hanem a CFD. 1200 dollár/uncia a kitermelése, ha az arany nem fog semmit érni az emberek szemében már rég vége az emberiségnek.

      Törlés
    4. Toth.
      Az én szememben semmit nem ér az arany.Csak egy eszköz,mint a pénz.Ha ölembe hullana egy kupac arany rögtön földeket, házakat,és hasznos használati tárgyakat vásárolnák belőle.Régen mikor ez volt a fizetőeszköz persze hogy kaptál érte kaját.De régen nem is volt kiszolgáltatva ekkora embertömeg mint most.

      Egy súlyos helyzetbe mit érhet az arany?Nem sokat.Mert nem lesz meghatározható értéke.Lehet valakitől 10 aranygyűrűért kapsz 20 kg lisztet,de egy másiktól lehet csak 30 aranygyűrűért kapnál 20kg lisztet.És utána ha elfogy?Ez baromság.
      De ha valaki annyira szeretne betárolni arannyal ne ékszereket vegyen,mert ez szintén baromság.Az ékszerben tartott arany,ezüst értéke mindig kevesebbet ér eladás esetén.Vegyen inkább arany granulátumot amit jobban be lehet osztani és többet ér mint az ékszerek.De inkább nem ajánlom ezt sem.Főleg hogy a piacon már rengeteg a hamisított kínai arany, amikből állítólag több ország nemzeti bankjába is került már:) Sok szerencsétlen itthon is micsoda összegekért vásárol bizonytalan eredetű ékszereket.
      Ha valakinek annyi felesleges pénze van, vegyen inkább napelem rendszert,pár száz literes műanyag tartályokat,aggregátorokat,stb......hasznos eszközöket,tárolj üzemanyagot...Fogadok egy elhúzódó nagyon súlyos helyzetben 1000 liter benzin többet érne 1kg aranynál.
      De ez pánik keltés megint.
      Nem kell aggódni,mert bölcs őseink több ezer éve nem véletlenül telepetek ide, a Kárpát medencébe.Nem véletlen hogy a sötét lelkű zsidók is megakarják szerezni hazánkat.








      Törlés
    5. Greeneyes, csupán arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy a Kárpát-medence nem igazán véd meg olyan fenyegetéstől, ami lehet, hogy csupán 2 utcával arrébbról jön....

      Törlés
  7. "Az Ur az én pasztorom;nem szukölködöm.
    Füves legelokön nyugtat engem,es csendes vizekhez terelget engem.
    Lelkemet megvidamitja,az igazsag ösvényein vezet engem az o nevéért.
    Még ha a halal arnyékanak völgyében jarok is,nem félek a gonosztol,mert te velem vagy;a te vesszod es botod,azok vigasztalnak engem.
    Asztalt teritesz nekem az én ellenségeim elott; elarasztod a fejem olajjal; csordultig van a poharam.
    Bizonyara josagod és kegyelmed követnek engem életem minden napjan,s az Ur hazaban lakozom hosszu ideig" (Oszövetség,23.Zsoltar).

    "Azért azt mondom néktek:Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felol,mit egyetek,mit igyatok;sem a ti testetek felol,mibe öltözködjetek.Avagy nem több-é az élet,hogynem az eledel,es a test hogynem az öltözet?
    Tekintsetek az égi madarakra,hogy nem vetnek,nem aratnak,sem csurbe nem takarnak;és a ti mennyei Atyatok eltartja azokat.Nem sokkal különbek vagytok-é azoknal?
    Kicsoda pedig az közületek,aki aggodalmaskodasaval megnövelheti termetét egy arasszal?
    Az öltözet felol is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mezo liliomait,mi modon növekednek:nem munkalkodnak,es nem fonnak; de mondom néktek,hogy Salamon minden dicsoségében sem öltözködött ugy,mint ezek közül egy!
    Ha pedig a mezo fuvét,amely ma van,es holnap kemencébe vettetik,igy ruhazza az Isten;nem sokkal inkabb-é titeket,ti kicsinyhituek?
    Ne aggodalmaskodjatok tehat,es ne mondjatok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruhazkodjunk?
    Mert mindezeket a poganyok kérdezik.Mert jol tudja a ti mennyei Atyatok,hogy mind ezekre szükségetek van.
    Hanem keressétek eloszor Istennek orszagat,es az O igazsagat;és ezek mind megadatnak néktek.
    Ne aggodalmaskodjatok tehat a holnap felol;mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felol.Elég minden napnak a maga baja."(Ujszövetség, Maté evang.6:25-34).

    Igy tehat mi a teendo kedves zizego,hitetlen felebarataim? Térjetek meg Istenhez,vagyis bizzatok O benne,mert O gondot visel,akarmi jöjjön is.Mannat hullat az égbol,es vizet fakaszt a sziklabol,ahogyan tette ezt a 40 éves pusztai vandorlas soran is.

    "Jöjjetek énhozzam (Jézushoz) mindnyajan,akik megfaradtatok es megterheltettetek,es én megnyugosztlak titeket.Vegyétek föl magatokra az én igamat,es tanuljatok meg tolem,hogy én szelid es alazatos szivu vagyok:es nyugalmat talaltok a ti lelkeiteknek.
    Mert az én igam gyönyöruséges,es az én terhem könnyu"(Maté 11:28-30).
    "Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem ugy adom néktek,amint a vilag adja.Ne nyugtalankodjék a ti szivetek,se ne féljen"(Janos evang. 14:27).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ettől bőven éhen lehet halni. Hagyjuk ezt a maszlagot, mert ebből nem lesz kaja!!!

      Törlés
    2. Nekem lett ebbol kajam,és a legmesszebbmenokig mindenre kiterjedo aldas.

      Törlés
    3. "A Legfontosabbat majdnem elfelejtettem
      Maga az élet, amit addig tanultam....
      És a valóság, ami arcon csap egy napon"
      Ria +1
      Csak a döglött hal úszik az árral (Lao Ce)

      Törlés
    4. Nem kell letámadni Riat. Mert a verejték mellett szép és reményt adó szavakra is szükség lesz a lelketeknek, ha beüt a ménkő.Nehogy becsavarodjatok.

      Törlés
    5. Olyan, mintha azt mondanád, hogy még a legnagyobb szarban se tegyünk semmit, mert majd a mennyei istenség alánk tol mindent. Ez eddig kinek jött be? Csak a munka hoz eredményt.

      Törlés
    6. Igen az az egyetlen baj a Ria prédikációival hogy Noname minőségűek, mert úgy ítélkezik, mint egy hóhér. :-\ Mindenki mást lehülyéz, aki nem is olyan biztos, hogy kevesebb nála.

      Törlés
    7. Ugy latom valami komoly zavar lehet az elmédben Pléhbanos...En vagyok itt az egyetlen,aki csupa reményteljes igéretekkel proballak nyugtatgatni benneteket,es ezt te itélkezésnek veszed?
      Azt a hsz-omat pedig kérem idézni,hogy hol,mikor es kiket hülyéztem le.

      Törlés
    8. Kedves Ria, ha majd éhezünk, én reményteljes ígéretekkel vigasztallak téged, te meg odaadod nekem az utolsó kenyered, mert te jól laksz igékkel is... Hmm....?

      Törlés
    9. Ha te éhezni fogsz,miféle reményteljes igéretekkel vigasztalhatnal?

      Törlés
    10. Nagy árvíz jött a falura, Józsi bácsi házát is elkezdte elönteni a víz. Józsi bácsi a lépcső tetejére mászott a víz elől. Arra ment egy csónak: Jöjjön, Józsi bácsi, mert összedől a ház, mi lesz magával? Mi elvisszük! - Mire azt felelte: Köszönöm a jóságotokat, de maradok, mindig jó keresztény voltam, majd megment a Jóisten! - s így maradt is, miközben a víz szintje emelkedett. Kénytelen volt a tetőre mászni. Ismét jött egy csónak, aki el akarta vinni, de ő ugyanezt felelte. Mikor már a víz elöntötte a házat, és csak a kémény volt kint, arra mászott, majd mikor újra jött egy csónak, ugyanazt a választ adta, és nem szállt be. Aztán egyszercsak összedőlt a ház, Józsi bácsi pedig belefulladt az áradatba. Lelke szállt az ég felé, és mikor a Mennyországban Isten színe elé került, ezt mondta: Istenem, Uram - mindig jó keresztény voltam, hát miért nem segítettél nekem a bajban??? Mire Isten azt válaszolta: Édes fiam... hiszen küldtem érted három csónakot is!!!


      Nos, kedves Ria, így képzelem én ezt valahogyan. Igen, ítélkezel bizony, .."Na,de azért,aki beveszi ezt a süket hablatyolast" , Hülye kérdésre nincs valaszom.", meg úgy egyáltalán. Nem a hittel van a baj, hanem azzal, mikor valaki vakhittel nem hajlandó más véleményét, sőt, mást, úgy egyáltalán, elfogadni. Mindezt azzal az elképzeléssel, hogy Isten ezt jó szemmel nézi. Nos, hát nem tudom... Majd kiderül. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a vallásokat az emberek alkották, a hit pedig vagy van, vagy nincs. Minden vallás a saját Istenét tartja igazinak, mintha bizony különféle Istenek tobzódnának... És hogy Isten erről mit gondol, azzal senki sem foglalkozik....

      Törlés
    11. Nagy árvíz jött a falura, Józsi bácsi házát is elkezdte elönteni a víz. Józsi bácsi a lépcső tetejére mászott a víz elől. Arra ment egy csónak: Jöjjön, Józsi bácsi, mert összedől a ház, mi lesz magával? Mi elvisszük! - Mire azt felelte: Köszönöm a jóságotokat, de maradok, mindig jó keresztény voltam, majd megment a Jóisten! - s így maradt is, miközben a víz szintje emelkedett. Kénytelen volt a tetőre mászni. Ismét jött egy csónak, aki el akarta vinni, de ő ugyanezt felelte. Mikor már a víz elöntötte a házat, és csak a kémény volt kint, arra mászott, majd mikor újra jött egy csónak, ugyanazt a választ adta, és nem szállt be. Aztán egyszercsak összedőlt a ház, Józsi bácsi pedig belefulladt az áradatba. Lelke szállt az ég felé, és mikor a Mennyországban Isten színe elé került, ezt mondta: Istenem, Uram - mindig jó keresztény voltam, hát miért nem segítettél nekem a bajban??? Mire Isten azt válaszolta: Édes fiam... hiszen küldtem érted három csónakot is!!!


      Nos, kedves Ria, így képzelem én ezt valahogyan. Igen, ítélkezel bizony, .."Na,de azért,aki beveszi ezt a süket hablatyolast" , Hülye kérdésre nincs valaszom.", meg úgy egyáltalán. Nem a hittel van a baj, hanem azzal, mikor valaki vakhittel nem hajlandó más véleményét, sőt, mást, úgy egyáltalán, elfogadni. Mindezt azzal az elképzeléssel, hogy Isten ezt jó szemmel nézi. Nos, hát nem tudom... Majd kiderül. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a vallásokat az emberek alkották, a hit pedig vagy van, vagy nincs. Minden vallás a saját Istenét tartja igazinak, mintha bizony különféle Istenek tobzódnának... És hogy Isten erről mit gondol, azzal senki sem foglalkozik....

      Törlés
    12. En az egyetlen,igaz élo Istenben hiszek,aki teremtette a vilagmindenséget,es akitol ezt a kijelentést kaptuk:

      "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3:16).

      "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe"(Jn 5:24).

      Ez a hit mitol vak,aruld mar el nekem Csilla? Igazsag csak egy van,ez pedig az,amit arrol Isten kijelent!Ha pedig barmi mas ellenkezik ezzel,az hazugsag - azt pedig miert kellene elfogadnom igazsagként?

      Törlés
  8. Egy újabb pánikkeltő cikk...

    Tudom, tudom – jön majd a magyarázkodás, hogy – nem ez volt a cél, hanem csak az emberek tájékoztatása, meg hogy fel legyenek készülve ésatöbbi, de a hozzászólásokat nézve mégis csak a pánikkeltés lett az eredmény. A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. A kérdés már csak az mennyire tudatos ez a cselekedet? A pánikkeltő hírek heti adagjai mennyire nevezhetőek jószándékúnak, segítőnek? Vagy mennyire nevezhető tudatosnak? Esetleg tudattalan, gyerekes gondolkodásnak?
    Tudatos-e a gyermek? Ezzel kapcsolatban van egy remek példabeszéd:

    „– Tudatos-e a gyermek?
    Van egy hatéves forma gyermek. Szabadjára engedve sétálgat, s kissé elbarangolva otthonától egy vízpartra ér. Lemenő nap, lágy szellő, szelíden csillogó víztükör. Kissé arrább egy csónak kikötve, benne evező, a környéken sehol senki. A gyermek ült már apjával csónakban, látta miként evez, s megörülve a lehetőségnek, beugrik a csónakba, elköti, és az evezővel megpróbál úgy tenni, mint a nagyok. (Tudatos, nemde?) Kissé elsodródik a parttól, de itt már nem olyan nyugodt a víz, magával ragadja a csónakot… (Befejezés a fantáziára bízva.)
    Még egyszer: – Tudatos-e a gyermek?
    Bizonyos mozzanatokban természetesen tudatos. Azonban, ha kissé jobban szemügyre vesszük a cselekménysort, láthatóvá válik, hogy bizonyos szakaszai hierarchikus szerkezetbe sorolhatók. A csónak elkötése és az evezés hierarchikusan azonos szinten van, viszont mindkettő azt szolgálja, hogy a csónakázás létrejöhessen, vagyis hierarchikus fölöttesük a csónakázás. A csónakázást pedig tartalmazza a csatangolás.”

    A résztudatos (?) csatangolás pedig hová is vezetett?

    (forrás: http://paradigmaallaspont.blogspot.hu/2013/06/a-legitimitas.html )

    2007 környékén olvastam először a Ferfalt, engem is ledöbbentett a beszámoló hitelessége és natúr brutalitása, és természetesen én is bedőltem neki, és elkezdtem felhalmozni a szárazélelmet, meg az elemlámpákat – még ma is otthon vannak, ha csak tönkre nem mentek. :) Én nem azt mondom, hogy nem köszönthet be ilyen időszak ránk, mert meg van rá az esély, és természetesen nem rossz dolog visszatérni nagyanyáink gyakorlatias tudásához és életrevalóságához kicsit kilépve az életképtelen fogyasztói spirálból, viszont figyelembe kell venni azt is, hogy mi teremtjük a saját valóságunkat, legalábbis jelentősen hozzájárulunk annak minőségéhez. És most mondjátok meg, az ilyen cikkekkel beljebb vagy kijjebb vagyunk a szószból?? Tudatosan akartunk jót tenni, de a végeredmény – a hierarchia nagyobb halmaza - vajon milyen lesz??


    (Ezúttal Riával értek egyet. Úgy gondolom, hogy ezen a történeten már túl vagyunk, vagyis be kellett volna következnie, de nem következett be. Istennek más tervei vannak szerintem, Ő gondoskodik a teremtményeiről, ahogy mindig is tette. Én bízok benne, hogy az lesz, aminek meg kell lennie, bárhogy is legyen. A levesnek is fel kell forrnia, hogy ehető legyen)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vállveregetős megszólamlás következ.

      Tehát...
      Időnként azér vagy egy olyan sanda sejdítésem, hogyhát... azok a arcok, akik leszoktak mán a televízijó bámulásról (meg arról, hogy megegyenek mindenféle szépen kicicomázott maszlagot), azok... hm...
      Máshogy.

      Szóval. Mindenkinek/mindenkihez el kell juttatni némi sikonyálós híret, különben nem mozog a renccer úgy ahogy eddég. Max. annyiról van szó, hogy a tévé képernyő bámulás helyett mostanság a ilyen felpilácsolós, meg rezgésemelős ódalak is közzé teszik a sok szép színes... gyökérséget. Persze, más köntösben. Elvégre szabni köll a újfajta érdeklődésre a vadinew gúnyát. Ez ilyen.

      Nopersze... ha a Rendező úgy írta meg, hogy nagy gyűtögetés és felkészülés után is elcsap egy kamijony... akkó ugye...
      De fogalmazhatnák úgy is, attól hogy tudod honat gyön a csatt attól az még ugyanúgy legázol, mint azt a arcot, akinek lövődezése sincs. Ha úgy írták/írtad meg.

      Úgyhogy itten ismétcsak Mazsola véleménye mellett török dárdát.

      Ne vedd magadra bloggazdi, hisz én is csak egy kis muslinca vagyok. Ugyanolyan mint te... max. időnként magasabban szállol, s távolabb látol.
      Vagy nem.
      Vagy csak aztat hiszed.

      Törlés
    2. Quedra
      Nem vállveregetős megszólalás következik de...
      Jól sejted :)))

      Törlés
  9. jános elek - undorító vagy és ostoba!

    Magyarország pontosan efelé az út felé halad. 4 millió ember éhezik és vagyunk 9 milliónyian. Akkor szerinted ez PÁNIKKELTÉS?

    Napról-napra kevesebbet ér a pénzünk, de persze szerinted ez nem igaz, csak pánikkeltés!

    Biztos nagyon jól élsz, hogy a szegények nyomora még nem ért el hozzád. Vagy talán viktátor lefizetett elkötelezettje vagy? Én erre szavaznék, na meg az ostobaságodra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marcsi, ilyen munkához előbb vegyél maszkot és gumikesztyűt! :)

      Törlés
    2. János, akartam is szólni, hogy elfelejtetted bekapcsolni a Capslock-ot! :)

      Törlés
  10. "jános elek - undorító vagy és ostoba!"

    Marcsi, jános elek csak egy edzőprogram. Megmutatja mennyire vagy felkészült, és hogyan tudod kezelni az érzelmeidet. :)

    VálaszTörlés
  11. Hát nagyjából én is így látom a jövőt....

    VálaszTörlés
  12. Régóta olvasom a cikkeiket és ezúton kívánok sok sikert és kitartást Önöknek!
    Érdekességképpen szánok mindenkinek egy új oldalt amin hasonló témákról lehet olvasni, mint az Önök oldala:

    http://www.kontrollblog.com – hírek, amikről hallgat a nagyvilág…

    Üdvözlettel!

    Stenzer Károly

    VálaszTörlés
  13. Jelenések Könyve 13. 16-18
    Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;

    (lassan elérünk ide) -->

    És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. <--


    Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

    Csak azt tudom mondani amit Ria írt - minden szavával egyetértek -, higgyetek Jézusban.

    Közel a vég, és ennél csak rosszabb jön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Csak azt tudom mondani amit Ria írt - minden szavával egyetértek -, higgyetek Jézusban.

      Közel a vég, és ennél csak rosszabb jön. "


      Ez a két mondat csúnya belső ellentmondásra utal kedves Norbert, ugyanis aki hisz Jézusban és az Ő alapvető üdvhirdetésében ("Ne féljetek", "Én vagyok az út..."), az már nem ír ilyen félelemkeltő mondatokat, hogy "közel a vég, és ennél csak rosszabb lesz", mert hiszen aki hisz Jézusban, az csak örül annak, ha közeleg az Ő eljövetele. Vagy tévednék?

      Törlés
    2. Nem tudom miért nem érted Mazsi... -.-

      Nekik akkor jó ha rossz. :)

      Törlés
    3. Norbert nyilvan abban ért velem egyet,hogy az altalam fent idézettek,csak az Istenhez mar megtért emberekre vonatkoznak,hiszen irtam is:"Igy tehat mi a teendo kedves zizego,hitetlen felebarataim? Térjetek meg Istenhez,vagyis bizzatok O benne,mert O gondot visel,akarmi jöjjön is.
      "Az Istenben valo bizalom pedig,a Benne valo hit (nem a "Rejtett kézben",nem a "Galaktikus föderacioban" nem a rezgés szint emelkedésében (micsoda baromsag ez?!),de mégcsak az önmagam istenségében sem).Azt jelenti,hogy elhisszük,amit Igéjében (a Bibliaban) mond es bizunk benne,hogy megment és megtart az O Fia megvalto muve altal.
      Ha körülnézünk a vilagban,hamar rajövünk,hogy nem mindenki hisz Istenben,tehat nem mindenki üdvözül - nem mindenkinek lesz öröm az O eljövetele.Az ilyeneknek bizony,közel a vég,mégpedig olyan vég,amilyen nem volt,amiota nép kezdett lenni,mindez ideig. "Mert azok a napok (az antikrisztus hét évig tarto uralkodasa) olyan nyomorusagosak lesznek,amilyenek a vilag kezdete ota,amelyet Isten teremtett,mind ez ideig nem voltak,es nem is lesznek"(Mark evang.13:19).A dolgok legjava tehat,még csak ezutan jön az emberiségre:egy dönto ora következik a vilagtörténelemben.Ennek jeleit latjuk a mai idokben.

      Az evangélium Isten csodalatos es tularado kegyelmérol szolo örömüzenet,amelyet Isten szeretett Fia,aki egy az Atyaval es a Szent Szellemmel (Szentlélekkel) emberi alakban jött a földre,hogy bennünket megmentsen.Jézus Krisztus halala es feltamadasa altal tökéletes megvaltast kapunk,amely minket maradéktalanul kibékit Istennel.Amikor Krisztus önként keresztre adta magat buneinkért,teljesen atvallalta buneink büntetését,azaz a maga testében hordozta buneinket es mint helyettes aldozat meghalt az elbukott emberiségért.Istennek a bun miatti félelmetes haragja es itélete Ot,a tisztat es artatlant sujtotta.Ezzel tökéletesen,egyszer s mindenkorra eleget tett a szent Isten igazsagos követelésének a bunössel szemben.Isten pedig azzal nyilvanitotta ki az egész vilag elott,hogy ezt az aldozatot teljességgel elfogadta,hogy az Ur Jézust feltamasztotta a halalbol es a dicsoségébe,a maga jobbjara emelte.
      Krisztus kereszten elvégzett helyettes aldozataval mindazt megtette,ami a bunös megmentéséhez szükséges volt.Mit kell most a bunösnek tennie,hogy ez a megvaltas az övé legyen?
      Meg kell hajolnia bunei sulya alatt es bunbanatot kell tartania.A bunbanat megtérést jelent.Ez a gondolkozasmod teljes megvaltozasa,amely egyrészt magaval hozza a megvaltozott hozzaallast a bunnel,önmagaval,Istennel es az O megvaltoi muvével szemben,masrészt a magatartas megfordulasaban valik lathatova.
      Az a közöny,amelyet a bunös idaig az Isten dolgaival szemben tanusitott,megszunik es a helyét az üdvösség utani oszinte vagy foglalja el.Büszkeségébol alazat és szerénység lesz.Onelégültségébol pedig sajat tehetetlenségének es reménytelenségének megvallasa.Elismeri,hogy igazsag szerint kizarolag a kahozatot érdemelte ki.Mindezt hittel kell elfogadnia...hinnie kell,hogy Krisztus személyesen oérte is meghalt,az o vétkéért is bünhodött es ezzel mindazt elvégezte,ami a megvaltashoz szükséges.Aki pedig mindezt nem hiszi es köp ra egyet,az maga karhoztatja sajat magat,vagyis juttatja magat a pokolra.
      "Aki megvet engem(Jézust) es nem veszi be az én beszédeimet,van annak,aki ot karhoztassa:a beszéd,amelyet szolottam,az karhoztatja azt az utolso napon.Mert én nem magamtol szoltam;hanem az Atya,aki küldött engem,o parancsolta nékem,hogy mit mondjak es mit beszéljek.Es tudom,hogy az o parancsolata örök élet" (Janos evang.12:48-50).

      Törlés
    4. Nem a hit a baj, nem a Biblia, már amennyire még hiteles, hanem AMIT csináltak belőle 1513 után egy bizonyos Giovanni MEDICI-vel az élen (ő lett a pápa)... Igazából azóta a cionista érdekeket szolgálja. Gondoljunk bele! Add fel magad, hagyd, hogy verjenek, megöljenek, gyerekeidet is. Jön a vallásipari szakember kioktatni, miszerint szar neked, de majd ha meghaltál! Milyen jó lesz! Bökkenő, hogy senki sem jött vissza ezt igazolni. Az isteni igazságosság jegyében fel kell tenni a kérdést: min múlik, hogy valaki tehetős, jómódú, gazdag embernek születik, valaki pedig nyomornegyedben darabolós gyilkos áldozata lesz, vagy Guantanamoba kerül? Sőt, az egyházak szerint utóbbi, mivel pl. lopott, még pokolba is kerül, a gazdag nagyokat imádkozott, mennyország. Ez lenne az Isten igazsága??? Ez a világhatalom igazsága. Ki van ám itt forgatva ez a Jézus ügy! Nem bűnös vagy, hanem tudatlan.

      Törlés
    5. Hm... kicsinyt olyan érzésem van (megint) hogy valójában eme két tábor - vagyis a keresztények/hívők/zsidók/mohamedánok, meg a ezós/tudatemelős/ateista (tugyafrancmi) - valójában ugyanarról dumál.

      Csak más a köntös, meg a tapasztalás.

      De végülis... ez érthető, hisz ha jobban belegondolok az ilyen jáccódás (mán a vita, meg a mindkét irányú térítési mánija) serkenti a elmét, megmég néha gondolkodásra is sarkall. Bizony. Méghacsak annyira is, hogy megkeressük a épp témába vágó szentkönyves és/vagy felfényesedős idézetet/videjót.


      A update videjóhoz meg:

      Érdekes lenne tudni, hogy a fickók, akik pokrócot viseltek a arcuk helyén, azok most azér tették mer kissé paráznak, hogy ha ez a egész hajcihő lemegy, a rendnek őrei felkeresik őket és megdorgálják... Avagy, ők izgassák a tömeget?
      Nopersze... teljesen logikás megoldás a egyenruhás bácsikat molesztálni ilyen időkben. Elvégre kevesen vannak, a munkájukat végzik (vagyis próbálják), és nem utolsósorban ők vannak szem előtt. Ugyebár.
      (Érdekes azér, hogy - ha egy bizonyos szinten tekincsük a dolgokat - a ilyen zavargós videjókon még eccer nem láttam, hogy pl. bankárt, vagy valami egyéb befolyásos mukit csapkodtak vóna a népek. A pénzintézetben dolgozó "Segíthetek Jolán" nem igazán számít, ugyanis az is ugyanolyan moslinca, mint aki épp berúgja a kirakatot és zavarog.)

      Törlés
  14. "Imádkozzatok, hogy azok a napok ne télen következzenek be" hamár a Bibliánál tartunk.
    Lehet, hogy nagyon is időszerű és gyakorlatias kérdéseket feszegetett Jézus? Galilea
    (Galil Haggoim = idegenek tartománya!) környékén a tél enyhe, miért érdekes külön kiemelni? A történetből - nyilván tapasztalati okból - kimaradt a fenti tényező. Mert ha egy ilyen helyzet január tábornok idején tör elő, akkor van igazán nagy baj! Január és április között kisebb szünetekkel elég dermesztő hideg, metsző szél és havas-jeges lepel volt. Na ilyenkor két hét áram és gáz szünet! Mert nyáron akár az erdőben átvészelhető a rázósabb időszak, erdei gyümölcsök, forrásvizek fogyaszthatók. De télen nincs menekvés! Úgyhogy vaskályha (vagy cserép), faanyag. A forrásvíz egészségügyi szempontból is a legjobb (Géczy Gábor) és ingyenes is. A Lajos forrás és a Pilisszentkereszti forrás, amit rendszeresen látogatok, illetve a tétényi kút, de az artézi. Csuda tudja, chemtrail után két hétig viszont megnyugtatóbb az artézi.

    VálaszTörlés
  15. SBG Budha tulságosan hatásvadász vagy, elveszel a részletekben, ha történik valami fontos azt cirkusz körítés nélkül is megértjük a cikkedből.

    VálaszTörlés
  16. Nem pénzügyi összeomlás, hanem egy komolyabb közel-keleti háború van készülődőben.
    Szíriában egyre feszültebb a helyzet, az oroszok egyre komolyabb fegyvereket szállítanak oda (S-400 a legfejlettebb rakétavédelmi rendszer) érdekeiket védendő.
    Egyesek már világháborúról beszélnek,
    nem véletlenül, hiszen nagyhatalmi érdekek csapnak össze.
    http://www.veteranstoday.com/2013/06/18/doomsday-weapons-to-syria-putin/#sthash.sFf3QwdW.dpuf

    VálaszTörlés
  17. A papasagnak köze nincs Istenhez es az igaz hithez,éppen ezért nekünk keresztyéneknek sem a papai rendszerhez.A katolicizmus nem egyenlo a keresztyénséggel.Isten soha senkit nem bizott meg papasaggal,ez egy emberi talalmany némelyek hatalmi igényének kielégitésére,keresztyén köntösbe öltöztetve.
    A szegény ember pedig ne lopjon,hanem térjen meg Istenhez,aki majd gondoskodik rola szükségeiben.A gazdagnak ezzel szemben eszébe sem jut imadkozni,mivel annak a mammon (pénz) az istene."Mert könnyebb a tevének a tu fokan atmenni,hogynem a gazdagnak az Isten orszagaba bejutni"(Lukacs 18:25).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ria te melyik bibliából szerzed az információidat ?
      Jézus alapította az egyházat , Péterre építette .
      Papság terjeszti az igét . Miért bántod a papokat ?

      Törlés
    2. Biztos molesztálta valamelyik. :)

      Törlés
    3. Elveszett Kereső
      Én is erre gondoltam , csak nem mertem rákérdezni :)

      Törlés
    4. Te csak ugy érzed jol magad Kereso,ha allandoan gusztustalankodhatsz? Jo érzés bunkonak lenned?

      Törlés
    5. Leo,ezzel a masok majmolasaval egyuttal elismerted azt is,hogy a papaitok es papjaitok noket molesztalnak...ugye,hogy jol irtam,amikor azt irtam,hogy "A papasagnak köze nincs Istenhez es az igaz hithez"? - sajat szavad (is) az élo példaja ennek.

      Törlés
    6. Ria
      Biztos van olyan pap aki nem papnak való , én azt elismerem . De te túlzóan általánosítasz , szinte már nevetséges vagy . Tehát aki téged molesztált azt én is elítélem , de a többi normális tisztességes papot hagyjuk már békén .
      Bibliát is sajátságosan értelmezed , mindig úgy a hogy éppen neked milyen hangulatod van .

      Törlés
    7. Nem gusztustalan az ha megfürdött a papbácsi előtte. :) Na hagyom, mostmár elleszel Leoval is. :)

      Törlés
    8. Hát figyeljetek, mindenki a maga beállítottsága alapján ítél.
      Nem akarok senkit bántani, főleg Riát nem, mert megbékültünk egymással.
      Ezt Keresőnek mondanám:
      A Bibliában, ha olvastad, akkor mit is látsz? Azt látod, hogy Jézust leküldte az Atya, és kiket keresett meg? A bűnösökhöz jött, akik loptak, csaltak, öltek stb.
      Nem a jó emberekhez jött, hanem megtanította a bűn fogalmát, mert a zsidajoknak halvány fogalmuk sem volt arról. Nem tudtak különbséget tenni jó és rossz között.
      Ott volt a gyilkos és alávaló későbbi nevén Pál Apostol, aki ártatlan keresztények vérét ontatta, mivel farizeus volt és a háttérből a katonákkal elkótyavetyélt mindent ami szent. Aztán Jézus volt az aki megvakította, és megkérdezte, hogy "miért üldözöl engem"? Az az Úrtól való félelmében behapcizott és onnantól kezdve követte a Jézus parancsait. A kezdetekben Pált, alig akarták befogadni az Apostolok, mivel gazember volt. Aztán megbékéltek vele. Ott volt Péter aki elárulta 3x Jézust, még is ő lett az egyház feje.
      Szóval, ha ezen az alapon indulunk ki, akkor Jézus kire is hagyta az egyházát? Péterre, tehát árulása ellenérte is őrá építette Jézus az egyházát, amely szerintem a katolikus, de ezt sokan nem így látják. Na most, az évszázadok során főleg 1400-as évektől kezdtek kiválni a népek, mivel "valakik" megdorgálták az embereket, hogy a katolikus hit maga a Sátáné. De ez, ha belegondolunk lehetetlen. 1400 évig nem volt az átlag ember kezében Biblia, hanem csak a papoktól hallotta az igét. Esendő egyház a katolikus is, úgy ahogy a többi. De pont, ez a lényeg, hogy az ember elcsábul a rossz irányába, de jóvátehető mindez, ahogyan Péter is jóvátette Jézus 3 szeretsz-e kérdésére.
      Csak sajnos Riával ebben még mindig nem értünk egyet (persze nem baj), hogy mivel Péter is hitt Jézusban, de ez nem volt elég. Péter jóvátette bűnét, tehát cselekedet és szeretet által igazult meg Jézus szemében.
      A korai keresztények a nagy Apostolok idejében is elkövették ezt a hibát, hogy hitük az volt, de cselekedeteik nem, mivel Pált félreértették. De ezt már elmondtam egyszer. Igen igazad van abban, hogy sok pap gonosz, ahogyan a zsidók 95%-is az. De ettől még vannak jó papok. Ha egy kalap alá veszed a katolikus híveket az baj, mivel Istennek mindenhonnan vannak kiválasztottjai, minden nemzetből. Valamelyik nemzetnél, akik nem ismerik Jézust, ott a cselekedetek által igazul meg az ember. Ha én egy eldugott faluban élek Choixengben, akkor nem biztos, hogy ismerem a Bibliát. Tehát, automatikusan nem kerül a pokolra senki, aki nem ismeri Jézust. Az milyen lenne, hogy ha egy kínai falusi meghal és Jézus előtt állna, és azt mondaná neki Jézus: "Nem tudom, ki vagy", erre a kínai joggal mondhatná, hogy "Uram én sem tudom, hogy ki vagy mivel a Földön nem ismertelek".
      Pl. a jehovisták őrült teóriája az, hogy nincs menny, se pokol, csak a Földön valósulhat meg a Földi mennyország. Tehát valamiszintű keveredés jött ezáltal létre, hogy a kereszténységbe belevontak keleti jellegű tanulmányokat, amely az emberközpontúságra épül.
      De azért, Riát nem kell sértegetni, én is el átszottam ezt vele és meg is bántam, még ha nem is egyre gondolunk mindig. Ezért szeretném kedves katolikusok és nem katolikus testvérek, ha békében várnánk azt, amit a világ nem vár.

      Törlés
    9. Schwaben! neked még ennyi ido utan sem tunt fel,hogy Kereso istentagado es a Bibliat mesekönyvnek tartja? - mert hogy ezt kérdezed tole:"A Bibliában, ha olvastad, akkor mit is látsz? Azt látod, hogy Jézust leküldte az Atya, és kiket keresett meg? A bűnösökhöz jött, akik loptak, csaltak, öltek stb."
      Azok a bizonyos "zsidajok",nagyon is jol tudtak,hogy mi a bun,a problémajuk nem ez volt,hanem az,hogy képtelenek voltak betartani a parancsolatokat,mint ahogy mindazok az emberek is képtelenek erre,akikben nem lakik Isten Szelleme.Aki e nélkül akar "jot" cselekedni,azokat nevezik vallasosaknak -> cselekedetek altal akar üdvözülni,hit nélkül: "A törvény pedig nincs hitbol..."(Galata 3:12).Marpedig a Biblia ezt irja errol:"Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni..."(Zsid 11:6).
      Jo,ha tudod,hogy mas a vallas,es mas a keresztyénség.
      A vallas a (hus)test dolgaihoz tartozik; uj természetet csak Krisztustol kaphatunk.A (hus)test mit sem tud Krisztusrol,Isten Fiarol,mint a mi Eletünkrol,csak az köti le,amit lat,hall es megért.Pal apostol példaja jobban megérteti ezt velünk (a Filippi levél 3-ban),mint akarmilyen hosszas leiras.Elmondja,hogy egykor,mint szigoruan vallasos zsido,teljesen a (hus)testbe vetette bizodalmat.De akkor még vak volt,nem volt meg benne az a vilagossag,amely kimutatta volna régi (bar vallasos) természetének bunös voltat.Mikor azonban megnyilt a szeme,megismerte az Ur Jézus,mint Urat és Megvaltojat,akkor boldog volt,hogy elvethette magatol zsido vallasat,az Ur Jézus Krisztus ismeretének mindent felulmulo gazdagsagaért(Fil 3:8).Krisztuson kivül minden egyebet veszteségnek itélt,ami csak az életében volt.Nem beszél arrol,hogy feladta buneit,hanem arrol,hogy feladta "nyereségét".Amit egykor nyereségnek tartott,most karnak es szemétnek mondja,ahhoz a valosagos "nyereséghez" képest,amelyet a mi Urunk Jézus Krisztus ismerete jelent szamara.A vallasbol mindez hianyzik.A keresztyénység nem paragrafusokbol es hitvallasokbol all,nem templomokbol,tagsagokbol,tarsulatokbol,hanem egyetlen személybol.
      Ezert mondja Jakab a 2:18-ban,hogy "De mondhatja valaki: Néked hited van,nékem pedig cselekedeteim vannak.Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidbol,es én meg fogom néked mutatni,az én cselekedeteimbol az én hitemet".A hit tehat együtt munkalkodik a cselekedetekkel,mert azok a cselekedetek,amiket Isten "jonak" fogad el,hitbol fakadnak.
      (Ezt a zsidajozast meg nagyon sürgosen felejtsd el,ha nem akarod Isten haragjat es atkat magadra vonni).
      Azt pedig sehol nem mondtam (emlekezz,mit irtam az "Idok jelein" errol),hogy a katolikusok között ne volna igaz hitu, - én itt fent a papai hivatalrol irtam.

      Törlés
    10. Az Egyhaz pedig,eloszor is:olyan emberek közössége (szerte a vilagban) akik az Istenbe valo hit altal,elnyerték buneik bocsanatat.Az Egyhaz Jézus Krisztus Teste,aminek O a feje,nem pedig akarmelyik (volt vagy jelenlegi) papa (az elso"a" betun vesszovel).
      Péternek Jézus, az O Messiasi mivoltaban valo hite miatt mondta,hogy: " Te Péter vagy és én ezen a kosziklan épitem fel az egyhazamat es a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta",valamint: "Néked adom a mennyek orszaganak a kulcsait,es amit megkötsz a földön,kötve lesz az a mennyekben is,és amit feloldasz a földön,oldva lesz az a mennyekben is", mert Péter volt az elso az apostolok közül,aki ezt felismerte, amikor ezt mondta:" Te vagy a Krisztus az élo Isten fia".Miutan az apostolok közül Péter volt az elso aki felismerte az Ur Jézust mint Isten Fiat,mint Messiast, - aki öröktol fogva létezo,tehat nem csupan ember - ,Jézus ezt mondta neki: "Boldog vagy,Simon,Jona fia,mert nem test és vér fedte ezt fel elotted,hanem az én mennyei Atyam."Te Peter vagy" (gor:petrosz) majd "ezen a kosziklan" (gor:petra) "epitem fel Gyülekezetemet".Az Ur ezzel azt mondja Peternek,hogy o "petrosz"azaz egy darab a sziklabol,nem pedig maga a koszikla."Petrosz" azt jelenti (ahogy a Biblia mas reszeibol kiderül): egy darab ko,amely a sziklabol tört le.Az Ur azt mondja:"Ezen a sziklan" - amelynek Peter csak egy darabja volt - "épitem fel az én Gyülekezetemet". Az alapko A KOSZIKLA pedig az Ur Jezus Krisztus! - nem pedig Péter.

      Törlés
    11. Az atlag ember kezében azért nem volt 1400 éven at Biblia (persze titokban nagyon is volt),mert az akkori papak,halalbüntetés terhe alatt megtiltottak annak olvasasat.
      Ilyeneket pedig nagyon nem kellene terjesztened,hogy: "Ha én egy eldugott faluban élek Choixengben, akkor nem biztos, hogy ismerem a Bibliát. Tehát, automatikusan nem kerül a pokolra senki, aki nem ismeri Jézust. Az milyen lenne, hogy ha egy kínai falusi meghal és Jézus előtt állna, és azt mondaná neki Jézus: "Nem tudom, ki vagy", erre a kínai joggal mondhatná, hogy "Uram én sem tudom, hogy ki vagy mivel a Földön nem ismertelek", mert a Krisztusban valo hit nélkül senki nem üdvözülhet...halal utan nincs megtérés ! "Az Isten nem holtaknak,hanem éloknek Istene,ti tehat igen tévelyegtek" (Mark 12:27)." Mert az élok tudjak,hogy meghalnak,de a halottak semmit nem tudnak es azoknak semmi jutalmuk nincs többé,mivelhogy emlékezetük elfelejtetett" (Prédikator 9:7).
      Istennek a természetben valo munkalkodasa nyoman lépésrol lépésre barki felismerheti,hogy van Isten: "Mert ami Istenben lathatatlan,tudniillik az O örökké valo hatalma es istensége,a vilag teremtésétol fogva az O alkotasaibol megértetvén maglattatik; ugy,hogy ok menhetetlenek" (Roma 1:20).
      (Egyébként ezt is jo,ha tudod,hogy a keresztyén misszionariusok Nepaltol kezdve a legvadabb dzsungel lakokig,mar mindenhova eljuttattak az evangéliumot,kivéve az afganok nem engedik be oket az orszagukba).

      Törlés
    12. @Schwaben: És ezt mind egy pedofiles vicc miatt? :)

      @Ria: ausztráliai őslakosok, mondjuk Kr. u. 565 körül. Aki közülük meghalt az megszívta? Wrong place, wrong time bro! :)

      Amúgy nem hittem a szememnek, végül is kimondtad hogy a kereszténység nem az egyetlen alternatíva:

      "Istennek a természetben valo munkalkodasa nyoman lépésrol lépésre barki felismerheti,hogy van Isten"

      Különös érzés egyet érteni, nem? :)

      Törlés
    13. Ja talán hatásosabb példa lenne a történelem során meghalt összes 1 évesnél fiatalabb csecsemő kérdése. Mert pl. sajnos ők is vannak jópáran. Szóval velük mi lett, ők is megszívták? Vagy a bibliát már 1 éves korában is illik olvasni az embernek? :)

      Nyilván nem ilyen igazságtalan a teremtő. Még ha elfogadjuk a kereszténység kizárólagosságát, akkor is minimum két ajtónak kell lenni a mennybe. Tudom, tudom... "Én vagyok az út, az igazság..." Na de mi van azzal, aki ezt sosem hallotta/olvasta? :) Csak van egy másik út... És ha ők mehetnek rajta, akkor mindenki más is.

      Törlés
    14. Nincs olyan bűn amire ne lenne megbocsájtás, mert megbocsájtani magunknak kell. Aki nem ismeri a Bibliát nem lehet jó Ember? Ki dönti ezt el, hogy ki érdemes a jóra? Isten? Nem kell feltétlen ráhúzni ezt egy ,,Teremtőre". Ez mind bennünk van...Isten is, hogy a keresztények is megértsék. Az Egység részeiként bennünk van maga a Teremtés. Az Energia ami mindent irányít, itt van helyben...a Lelkünk. Fizikai testünket ha levetjük, akkor az Energia visszatér az Egységbe. AZ Energia a szeretetben jön ide, minden ami rossz azt az EGO, az agyunk és a rossz tapasztalataink kreálják. Szerintem nincs rossz Lélek,csak a lélek szavát felülíró gondolat. Amikor lelkünk visszatér az Egységbe, akkor nem kérdés, hogy ki ismerte a Bibliát, vagy ki milyen csoporthoz tartozott, csak az érzésbeli tapasztalatainkat visszük tovább, és azt ami által Lelkünk fejlődött.
      @Ria
      Tudod az a legszomorúbb az egészben, hogy a keresztények akik oly JÓ emberek, akik oly igazságosak, gyakran a legelfogultabbak, és nem képesek elfogadni semmi mást, lásd keresztes háború (nem hiszel, halj meg), boszorkány égetések. Milyen keresztény ember az aki földi halandóként, Teremtőként dönt ember életek felett??? Te mért gondolod, hogy más hite kevesebbet ér mint a tiéd? Úgy véled jó ember vagy? Nem ezt érzem. Ne haragudj, én nem bántani akarlak, csak rávilágítani arra, hogy nem a te tiszted eldönteni, hogy kinek a hite ér többet Isten szemében.....

      Törlés
    15. A bunt Isten bocsajtja meg. Egy BUNOS nem bocsajthatja meg a maga buneit,mert azt csak a BUNTELEN Isten bocsajthatja meg.
      A Szentiras sehol nem ir olyat,hogy a jo emberek üdvözülnek.Ellenben azt irja,hogy akik hisznek Isten Fiaban Krisztusban,csak azok üdvözülnek,vagyis menekednek meg.
      Az életet es minden mast,nem valamiféle személytelen Energia irányítja,hanem a személyes élo Isten.
      "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Janos evang. 3:16).

      "Aki hiszen O benne (Krisztusban) el nem karhozik;aki pedig nem hisz,immar elkarhozott,mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fianak nevében"(Janos evang.3:18).

      "Aki hisz a Fiuban,örök élete van;aki pedig nem enged a Fiunak,nem lat életet,hanem az Isten haragja marad rajta" (Janos evang.3:36).

      MIndezeket,amiket itt idéztem a Szentirasbol,nem en döntöttem el,hanem Isten.

      Törlés
    16. Legyél olyan aranyos Ria megnyilatkozni erről a bennszülött kérdésről. Olyan szépen körbeudvaroltalak, majd megveszek hogy válaszolj. :)

      "MIndezeket,amiket itt idéztem a Szentirasbol,nem en döntöttem el,hanem Isten." - és azt ki döntötte el, hogy a Szentírás Isten szava? o.o

      Törlés
  18. Azért talán azt is érdemes volna ehhez az egész "közel a vég" stílusú bejegyzéshez hozzátenni, hogy Argentínában az IMF beszopatása miatt 2001-ben induló válság néhány éve ugyan kemény volt, azonban az ottaniak sem mind kődobálós emberkék, és bevezették a helyi pénzt, amivel kihúzták magukat a csávából. A helyi pénzek nagy előnye, hogy nincsenek becsatornázva a Wall Street-i Zsebmetszők Ravasz Társulatához, így nincs lufiként elszakadva a reálgazdaságtól, és ráadásul lokális, azaz a helyi termelésre és fogyasztásra épül, ami a zsebmetszők és piócák kivételével minden gazdasági szereplőnek jó.

    Szóval kedves bloggazdi, ha már bemutatod az egyik oldalt (a sötétet), akkor illendő lenne bemutatni a másik oldalt is, azaz, hogy végeredményben ez az egész válságosdi csak JÓT TETT az argentínaiaknak, akik úgy ahogy a saját kezükbe vették a kormánylapátot, és ahol ma már szépen virágzik a gazdaság, legfőképp a mezőgazdaságból.

    http://videa.hu/videok/nagyvilag/a-penz-7-6.-resz-argentina-bank-gazdasag-lVVK0yi9nHAVf27Q

    Így lenne korrekt, nem csak az ijesztgetés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsikam! Huzzal innen nagyon gyorsan a kis sekelyes mese bloggodhoz! Te hogy mered kritizalni Buddhat???!!! Ez a srac idot, energiat nem kimelve a szabadidejet felaldozva lelkek ezreit ebreszti fel az almukbol evrol evre, amig Te Mazsikam csak vetitesz a Meseszobadban! Buddha nem remisztget es nem kelt semmifele felemet! O csupan megtanit mindenkit oly modon ertelmezni a valo vilagot, ahogyan Neo is megtanulta a Matrixban. A valosag nem egy mesevilag! Senki sem mondta, hogy az , meg az Ur Jezus Krisztus sem allitott ilyet! Ha nem tetszik az Igazsag valaszthatod a sajat kis vetitomuhelyed illuziojat! Csak ne rombold itt a moralt! Rosszabb vagy mint a Janos Elek! O egyszeru, egyugyu Demon! De Te vagy az a veszelyes fajta, akit a Profeciak hamis profetakent emlegetnek! Janos Elek legalabb azt mondja ki , ami a demoni termeszetebol varhato. De Te csupa hamissagot, felszines tudast hirdetsz a mayavadi tudomany moge bujva. Azert rontasz idorol idore Buddhanak, mert valojaban TE VAGY AKI RETTEGSZ! Tudod mibol ered a felelem? A Transzendentalis Tudas hianyabol! Sokan ajanlottak mar Neked, hogy olvass tobbet! De Te ugy el vagy telve sajat hamis egod nagysagatol, hogy nem vagy kepes meghallgatni Isten sugallatait! Te vagy az igazi szekta vezer! Nem Buddha! Tehat meg egyszer megkerlek, ne merd kritizalni Buddhat! Inkabb gyakorolj egy kis onkritikat es tanulj Buddha alazatabol, hogy elviseli a gyalazkodasaidat!

      Buddha! Halasan koszonom az aldozatos munkadat! Kerlek szepen tartsal ki az Idok Vegezeteig! Sok sok baratom es csaladtagom Neked koszonheti, hogy felebredt! Akar hiszed akar nem Isten aldasa van a munkassagodon! Es Mindekinek Dicsoseg es hala itt a bloggereknek, akik segitik az Elesett Lelkeket! Minden hozzaszolas, ami epit, buzdit, vigasztal beepul az olvasok eletebe! Legyetek mindig tudatosak es keszek barmire, ami az Emberisegre var! Hiszen az Istenszeretoknek minden a javara vallik!

      Törlés
    2. Miért nem lepődök meg hogy te is keresztény vagy... :) Micsoda dühvel ugrasz annak, aki veszélyeztetni meri a végidők-feelinged. :) De legalább vetítőgép és meseszoba kérdésében alaposan kielemezted Mazsola munkásságát. Nem vagy Schwaben rokona? :D Ő szokta még így elkapni a lényeget.

      Arra meg kíváncsi vagyok, hogy Thot smaragdtáblái kapcsán is így benyalnál-e Buddhának? :) Mielőtt még rákattansz: én már sokszor benyaltam neki, tudom miről beszélek. :D

      Törlés
    3. "meg egyszer megkerlek, ne merd kritizalni"

      1. Mikor kérted meg először? :)

      2. Megkéred, hogy ne merjen? o.o De hát már merte... :) No meg kérésre nem megy el a mersz. :P

      Törlés
    4. Például az elején megkéri, majd később még egyszer...

      Elveszett Kereső, kicsit elvesztél a részletekben...
      :)

      Végidő Feeling? Ami megnyugvást ad, miért lenne az? Hülyén meghalni, na az gáz...
      :)

      Törlés
    5. EK ez csak a keresztényi szeretet újabb, rendkívül értelmes megnyílvánulása volt...

      Törlés
    6. Családiauto:
      "Te hogy mered kritizalni Buddhat???!!!"
      Szóval szerinted ez volt az első megkérés mi?

      Törlés
    7. Boszikám, ez nem volt valami csendes kezdés... :)

      Engedtessék meg nekem, hogy azt írjak, amit akarok, és engedtessék meg Buddhának, hogy hagyjon (vagy ne hagyjon) megnyílvánulni. Mint látható ez ilyen szempontból a kettőnk ügye, Neked, drága Boszi ebbe semmilyen beleszólásod nem lehet. Vagy ha továbbra is erőlködsz és próbálsz intézkedni a bloggazdi helyett, azzal csak magadat húzod még ennél is lejjebb.

      "Minden hozzaszolas, ami epit, buzdit, vigasztal beepul az olvasok eletebe!"

      Na, pont emiatt írogatok én is ide, hogy ne csak a pánik terjedjen, ugyanis szerintem az itt megjelent írások már régen nem építenek, buzdítanak, és vígasztalnak. Ennek igazolására álljon itt néhány idézet az utóbbi néhány cikkből:

      "Isztambulban elszabadult a pokol "

      "Magyarország CHEMTRAIL-támadás alatt áll!"

      "A szabadság végnapjait élitek! Ez durvább, mint bárki képzelné !"

      "Összeomlás előtt ... bekövetkezik az összeomlás"

      "Téved, aki azt gondolja, hogy őt nem érinti a Nemzetbiztonsági Kémkedési Botrány !"

      "Totális kontroll és megfigyelés, avagy Új Világrend előzetes Orwell 1984 módra"

      "Valami komoly dologra készülnek."


      Kedves Boszi, kérlek mutass rá, hol volt ezekben az építés, buzdítás, vígasztalás?

      És ha már itt tartunk, kérlek mutasd meg, hogy az én hozzászólásaimban hol volt ezek ellentéte.

      Törlés
    8. Mazsola
      Helyesen szóltál :)))

      Törlés
    9. Valóban jól szóltál Mazsola!
      De ne bántsuk Buddhát. Azokra az építő, buzdító, vigasztaló dolgokra úgysem igazán van szüksége az embereknek, amikre mi gondolunk, ők egészen mást értenek rajtuk. Tudod, ahogy Platón barlangjában, nem egyszerű az árnyakat elengedni, és kimászni, ehhez előbb egy kisebb lelki sötétségen, is túl kell jutni, amire nem igazán vágynak az emberek.
      http://web.tvnetwork.hu/vidaa/books/ksztj/tdnots.html
      Kellenek az ilyen durva ébresztők ebben az álomvilágban, még ha ezek csak kezdőlépések is. A többi megy magától, na meg a Nagy Alkotó vonzásától.

      Törlés
    10. ...hosszú még az út gyerekek.

      Törlés
    11. Úgy van Pityesz.

      Azért hozzáteszem, hogy én is voltam azon a szinten, mint Miss Boszi. Engem is padlóra küldött néhány éve az a sok információ, amiket megtudtam a világról, olyan szinten befordultam, hogy minden kollégámmal összevesztem, akik nem értették, hogy miről beszélek. Így utólag látom, hogy szükséges volt ez a drasztikus ébresztés, ami valójában még nem valódi ébredés, csak a folyamat egy eleme, de valahol el kell kezdeni. És hogy vígasztaló is legyek, erről a szintről is van továbblépés, csak nem szabad beragadni. Ez a lényeg.

      Törlés
    12. Ez így van Mazsola, ahogy itt is vázolod, egy eleme csak ennek az egésznek és sem leragadni, sem túlzott jelentőséget tulajdonítani neki nem szabad! Még a legelején írtam valamikor, hogy mindenki pont ott tart ebben a folyamatban, ahol éppen lennie kell. Sem előrébb, sem hátrébb, de ott viszont dolga van, ahol éppen áll. elsősorban SAJÁT MAGÁVAL. Ez a legfontosabb és nem mások győzködése....

      Az az ébredés drasztikus így is, úgy is, de erőszakkal úgysem történik meg, hanem egyszer csak úgy szépen magától, valahol belül....

      Törlés
    13. Mivel a blog nem rólam szól, még ha teljes egészében engem tükröz is, a rám vonatkozó észrevételeket sem pro, sem kontra nem szoktam kommentálni, ezért nem teszem most sem. A támogatást viszont mindig köszönöm, mert természetes, hogy erőt ad a továbbiakhoz.
      Valami kvantum szinten történik, ahogy itt többen is írtátok és megmagyarázhatatlan módon megjelenik itt-ott-amott olyan tudás-morzsa, amiről 2 évvel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy beszélni fogunk vagy lehet egyáltalán téma....
      Minden összefügg mindennel és semmi nem ok nélkül történik, én ezt vallom, mert ezt is tapasztalom minden pillanatban. Tudatosan.

      Törlés
    14. "Valami kvantum szinten történik"

      Igen. Néhány embernek már feltűnt, hogy a Tudatosság "emberiség" nevű formációja finoman evolvál valamivé. Azt még nem tudjuk, hogy mivé, de hogy változásban van, az biztos. És ebben a folyamatban vannak akik épp azonos szinten tartanak (ők egyetértenek általában), vannak, akik "mögöttünk" járnak, és vannak akik "előttünk" járnak az úton. Általános kép, hogy a mögöttünk járókat vagy mosolyogva sajnáljuk, és finoman próbálunk segíteni nekik, vagy rosszabb esetben türelmetlenül ráhagyjuk a dolgot ("ezt te még nem érted, kutakodj egy kicsit"), az előttünk járókra viszont vagy felnézünk - felismerve, hogy ő már előrébb tart az úton, vagy olyan is van, hogy dühösek vagyunk rájuk, mert még nem nőttünk föl abba a tudatszint-halmazba, ahonnan ők a mostani "énünket" látják.

      Törlés
    15. Ebben a részben ez az utolsó, de nem hagyhatom, hogy így állítsa be magát Mazsola.

      Amellett, hogy tiszteletet nem ismer, írásaiban cinikus és bár saját blogjáról kitiltja aki ilyen, itt élvezi a nyarat.

      "Engedtessék meg nekem, hogy azt írjak, amit akarok..."
      Hát pont ez az, hogy ezt kihasználva egy olyan képet sugallsz Mazsola magadról, ami nem fedi a valóságot. Aki ismer, jól tudja. Én katonaság óta ismerem. Nemrég újra találkoztunk, azóta többször is. Akit itt olvastok, nem ilyen a való életben. Már korábban is, de mostanában főleg, másokat mindig kihasználva, esetlenségét eljátszva/rájátszva használja ki az embereket, így jut helyzeti előnyökhöz. A szomszédba jár jópofizni, hogy piához jusson, és megrögzötten ragaszkodik olyan dolgokhoz, melyek nem az Ő tulajdona. Munkahelyén saját elmondása szerint nem csinál semmit, mégsem ad hálát az égnek, hogy nem dobták ki.
      Amit itt ír a ki tudja hanyadik szintű beállítottságáról, mind kitaláció. Ezt csak szeretné, miközben a saját kis "mocskában" fürdik. Amellett írásaid Mazsola messze nem buzdítóak, de elérted amiért küzdöttél, foglalkoznak Veled. Mindig is ezt szeretted...

      Szerintem Csendes Boszi az írás mögötti ál tartalmat és hamis beállítást érezhette meg (látatlanban hogy ráérzett!), de Mazsola ezt is megfordította. Persze, bárki bármit írhat, akár ez is lehet hamis felsorolás.
      ...vagy igen, vagy nem...

      Elnézést ezért a szösszenetért...

      Törlés
    16. Kiegészítés...

      Mindenki természetesen azt írhat amit akar. De vállalja is a következményét, és ez fontos...

      Törlés
    17. Hehe, ez aranyos volt Családiauto! :)
      Ebből is látszik, hogy az igazság mennyire szubjektív, és mennyire eltérő az ember saját "világa" attól amit más gondol róla. Most lehetne soronként cáfolni az állításokat, de egyrészt nem lenne sok értelme (bárki bármit írhat), másrészt meg szerintem a kutyát sem érdekli ez a személyeskedés itt, mert nem erről szól. Álláspontokat, véleményeket és gondolatokat osztunk meg egymással, ahol a személyeskedés nem vezet sehová. Legalábbis én így látom. A blogomat is azért hoztam létre, hogy kiírjam magamból a gondolataimat, a véleményemet néhány dologról, egyfajta szükségletként - s ha elolvassák néhányan, vagy megvitatjuk, az csak jó dolog, annak örülök. Nem tiltottam én ki senkit (kivéve a nagyon rosszindulatú, személyes támadásokat, szerencsére ezek nagyon ritkán vannak), de a véleményeket és kritikákat elfogadom. Egyébként meg akkor mi van, ha kitiltok valakit? Számít ez egyáltalán bármit is? :)

      Törlés
    18. Családiautó.

      Köszönet, hogy ennyi mindent elmondtál MAGADRÓL, de igazából ez itt senkit nem érdekekelt.:)

      Törlés
  19. Vegyetek ezékiel lisztet(Ezékiel 4:9) ha jön valami durva generált válság azt' kész.

    VálaszTörlés
  20. A cikk, sajnos könnyen válhat azok csapdájává, akik hajlamosak elveszni a részletekben...


    Úgy vélem: a cikkben olvasottak (a világban még egyenlőre egy-egy lokális méreteket öltött) tapasztalat(ok) INTŐ PÉLDÁJA.
    Példa arra: ha az emberiség nem kontrollálja sürgősen ki-ki a saját szintjén a gondolatait és az érzelmeit, akkor - az hová vezethet, mivé fajulhat akár világméretűvé dagályosodó kollektív szinten...

    Az igaz, hogy összefüggés van az egyéni és a kollektív tudat között, - de a TUDATOS ÉBER FELELŐS VÁLASZTÁS dolga ÉPP AZ, hogy a hatás irányát
    - az összemberiség és azon belül egyéni szinteken -
    MI MAGUNK BEFOLYÁSOLHATJUK, amellyel ÚJ TARTALOMMAL TÖLTHETJÜK FEL a jelenleg destruktív KOLLEKTÍV TUDATOT…

    A kollektív tudat jelenleg még RÁNK SÚLYOSAN NEHEZEDŐ HIEDELMEIT,
    - és azt, amiről ez a cikk is szól, - NEKÜNK MAGUNKNAK KELL MEGVÁLTOZTATNI !

    Egyre többen tisztában vagyunk azzal: ki-ki a maga valóságát maga teremti maga köré a gondolataival és a hozzájuk kapcsolt érzelmeivel.
    Így véssük már végre az elménkbe, hogy CSAK AKKOR TEREMTHETÜNK MAGUNK KÖRÉ - összemberiség szinten – BŐSÉGET, kreativitásban kiteljesedett jólétet, egymást szeretettel toleráló EGYÜTTMŰKÖDÉST, HA
    - a hiány, az éhinség, az egymást gyűlölő háboruságok helyett, -
    csakis ARRA KONCENTRÁLUNK, amit létre szeretnénk hozni (!),
    arra, AMIT MEGVALÓSULVA látni-érezni-tapasztalni SZERETNÉNK !
    Vagyis: a bőségre, jólétre, egymást segítő együttműködésre helyezzük a figyelmünk fókuszát !

    A BŐSÉG a SZERETET ENERGIÁI – a vonzás törvénye értelmében – AKÖRÉ az energiaáramok köré CSOPORTOSULNAK, AMELY energiáramot AZ LÉTREHOZTA.

    A MOST megújított kollektív tudat lesz - a MOST létrehozott KÖZÖS TEREMTÉSÜNK !!!

    A gondolati érzelmi ENERGIA, csakis a VELE KOMPATIBILIS ENERGIÁT VONZZA !

    Tehát ennek értelmében:
    - azok, akik a hiányra és a lehetséges borzalmakra fókuszálnak, akkor azok az elmék azt vonzzák maguk köré...
    - azok az elmék viszont, akik minden figyelmüket a bőségre, egymás iráni toleranciára fókuszálják, ők ezeket az energiákat teremtik maguk köré...



    Ez ismeret gyakorlásának a fényében, a 2013. június 18. 6:19-ei bejegyzés
    - a szkeptikusok körében is, - így remélhetőleg új értelmezést nyer…

    * * *

    VálaszTörlés
  21. Tök felesleges vitázni, hogy vígasztaló a blog vagy sem. Akik olvassuk évek óta, akarva-akaratlanul kevesebbet nézzük a TV-t, okosabban fogyasztunk, kerüljük a bankokat amennyire lehet, nem tépjük ki mások haját politikai jóakarásból, lehetőleg nem szedünk gyógyszereket, próbálunk egészségesebben táplálkozni. Mi ez, ha nem a szem felnyitása? Buddha fő irányvonala a hiteles tájékoztatás, ennek nyilván vannak saját akadályai, buktatói. De mára a nagyobb blogok többsége tematizált, elsősorban az olvasó közönség miatt. Itt is volt egy-két pozitív irányú beírás, amiért kapott hideget-meleget. Tudatlanul rossz meghalni? Hm? Na és úgy élni, hogy nincs esélyed egy jobb életre? Persze szükség van pozitív, vígasztaló írásokra, de ugyanúgy kell, hogy legyen alapja. Lehet úgy is, mint Cobra a bénázós galaktikus sereggel, meg a tanácstalan Istennel, hogy mikor és hogyan kellene beavatkozni, de ez már blama... Reményt akkor szabad táplálni, ha TUTI nem csalódás a vége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Akik olvassuk évek óta, akarva-akaratlanul kevesebbet nézzük a TV-t, okosabban fogyasztunk, kerüljük a bankokat amennyire lehet, nem tépjük ki mások haját politikai jóakarásból, lehetőleg nem szedünk gyógyszereket, próbálunk egészségesebben táplálkozni. Mi ez, ha nem a szem felnyitása?"

      Ez teljesen logikusnak tűnik, viszont a személyes tapasztalatom más. Az én ismeretségi körömben a "felébredtek" nagyon kis százaléka él tiszteletre méltó életet. Abszurdnak találom, amikor valaki teljesen fel van háborodva a GMO-n és a Chemtrailen, majd elővesz/sodor egy cigit és elszívja, majd elcsattog a MCDonaldsba és vásárol egy-két sajtburgert, ezután autóba ül és megteszi a másfél kilométert hazáig kocsival, mert sétálni-bicózni túl fárasztó ezen a hatalmas távon. De a lényeg, hogy ő már felébredt és mindenki más birka :)

      Természetesen nem mondom, hogy nagyban is ez a helyzet, de jó esélyt látok rá. Sajnos ezt csak egy felmérés bizonyíthatná, bár annak se lenne sok értelme, mert ha bebizonyosodna, hogy a konteósok nagy része bort iszik vizet prédikál, az a kijelentés lenne a vége, hogy a felmérés eredményeit gonosz erők meghamisították :)

      Törlés
    2. Infactio.

      Hát barátom, ha neked ilyen tapasztalataid vannak, akkor van még min dolgoznod...
      (önmagadon)

      Törlés
    3. infactio
      Jó meglátás,én is hasonlóan látom és gondolom.
      És főleg hogy tőlünk több ezer kilométerre történő eseményeken hüledezünk, addigra itthon szép lassan folyik az ország megsemmisítése.

      Törlés
    4. Szul than: Köszönöm. Igyekezni fogok. Egyszer talán elérem, hogy ne azt lássam, hogy sok konteósnak csak a szája nagy és prédikálással akar világot megváltani, de ha szerszámot adsz a kezébe, hogy akkor gyakorlatban is kéne valamit kezdeni a dologgal, akkor vérig van sértve és kifogásokat keres. (Tisztelet a kivételnek)

      Greeneyes: Igen. Elméletben én már az univerzumot is meghódítottam, nem volt nehéz. Nos hogy ezt átültessem gyakorlatba... Na az a meló! Távoli (gyökerű) problémákat pofázással próbálunk megoldani. Közeli problémáknál már a kezünket kéne bemocskolni és az a legtöbb fotelforradalmárnak nem fekszik.

      Törlés
    5. Greeneyes, Infacto.
      Megértem tenniakarásotokat.
      Szerintem azonban ezeknek a fizikai szinten jelentkező (látszat) problémáknak nem fizika szinten van a gyökerük, ezért megoldani sem ott lehet őket.
      A tőlünk több ezer kilóméterre történő események, és az itthoni helyzet nem független egymástól,( nem árt egy kis szintetizáló készség) ezért jó tudni róluk.
      A megoldás viszont nem fizikai szinten van, hanem ott, ahol a problémák keletkeztek..., és ahol ezt valakik igyekeznek fenntartani.
      És ez bizony BENNÜNK van.
      A leghatékonyabb eszközük a FÉLELEM, amit ha sikerül elültetniük bennünk, szinte nyert ügyük van, annyira tehetetlenné, és kiszolgáltatottá tesz.
      Ezért is kritizálják páran Buddhát, hogy nem tájékoztat, hanem félelmet gerjeszt.
      Tehát mindenkinek, aki változ(tat)ni akar, alap: NE FÉLJETEK, mert addíg nem lesz változás.
      Higgyétek el, nincs mitől, a Teremtő a világot tökéletesre teremtette, káosz csak miattunk, és bennünk lehet.:)
      Tehát először próbáljunk meg önmagunkban rendet tenni, ha a külvilágban is ezt szeretnénk látni,
      MÁSKÉPP NEM MEGY.
      Fizikai szinten viszont tényleg rendkívül hasznos, ha az ember képes egy kis önellátásra(kertművelés.)

      Törlés
    6. "Amitol retteg az istentelen,az esik o rajta; amit pedig kivannak az igazak,meg lesz"(Példabeszédek 10:24).
      Es igy igaz: " a Teremtő a világot tökéletesre teremtette" - a vilagba bejövo bun rontotta meg azt.

      Törlés
    7. Ria.
      És szerinted honnan "jött be" a világba a bűn? Szerintem a tökéletes teremtés magába foglalja a bűnt is, hiszen MINDEN a Teremtő által lett. A bűn nélkül nem jöhetett volna létre ez a duális (fizikai) valóság, hisz akkor mihez képest lenne bűntelenség?
      És hidd el, ennek a valóságnak a megteremtésében a pozitív, és negatív pólusnak egyforma értéke, feladata van.
      Általuk teremtődhet az EGYensúly, harmónia, EGYség.
      Persze ehez egyenlő arányban kellene lenniük, nem úgy mint jelenleg, mikor is a negatív pólussal kissé elszaladt a ló.:)


      Törlés
    8. Igy hat a gonosz lehetosége benne gyökerezik Isten vilagterve szerint a maga akarataba.A megteremtett személyes lény szabadsaga tökéletességének alapfeltétele.De ez - fogalmanak megfeleloen - magaban foglalja a helytelen döntés lehetoségét.Ha Isten nem adna meg ezt a lehetoséget,akkor le kellene mondania a tökéletességrol,és - mivel ez lehetetlen - le kellene mondania az embervilag megteremtésérol is.
      Habar Isten nem is akarta a bunt,de azt sem akarta,hogy ne adjon lehetoséget.Sot az,hogy hozzajarult a lehetoséghez,inkabb azt bizonyitja,hogy akarta es nem gatolta.

      Istennek,mint szereto lénynek - az igazi szeretetviszony célja érdekében - biztositani kell szeretete megteremtett targyanak,tehat az embernek szabad függetlenségét.A teremtménynek,az aktiv szeretetközösség kölcsönösségéért magat Istent is kell szeretnie.S szerethet is szabad akartattal.Eppen mivel Isten szeretet,es teremtésének szükséges célja a szeretetközösség,ezért erkölcsi teremtményét meg kellet ajandékoznia azzal,hogy képes legyen a viszontszeretetre,legyen akaratanak szabadsaga es a szabadsaggal együtt meglegyen a lehetosége,hogy bunt követhessen el.A gonosz megengedése tehat:a szeretet logikai,szükségképpeni parancsa.Csak a szabadsag alapjan lehetséges viszontszeretet,es ebben igazi erkölcsösség,méltosag es az emberi nem "nemessége".

      Törlés
    9. Ria.
      Örülök, hogy van, amiben EGYetértünk és hogy viszonylag keveset idéztél a Bibliából.
      Viszont nekem ezzel érvelni:
      "A satan teljesen raszedte az asszonyt.Azt mondta neki: "Megnyilatkoznak a ti szemeitek,és olyanok lesztek,mint az Isten: jonak és gonosznak tudoi."
      Enyhe memória zavarnak tűnnik.:)
      Már többször elmondtam, hogy a Biblia szerint a kígyó IGAZAT mondott, lsd:
      "És monda az Úr Isten: Imé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót, és gonoszt tudván."
      Ellentétben a Biblia Úr Istenével, aki viszont azt hazudta, hogy azon a napon meghalnak, amelyen esznek a fáról. Ennek ellenére:
      "És lőn Ádám egész életének ideje kilencszáz harmincz esztendő; és meghala."
      Amíg ezt nem látod be, és tekintély elven elfogadod, amit neked erről tanítottak, sajnos képtelen vagy az igazság és a hazugság megkülönböztetésére, ami viszont rendkívül hátrányos manapság...

      Törlés
    10. Az elso emberparnak akiket Isten az Eden kertjebe helyezett el megtiltotta,hogy a jo es a gonosz tudasanak a fajarol egyenek.Ok azonban engedetlenek voltak,es ettek a gyumolcsbol.Igy lettek bunosokke.Amikor Adam es Eva vetkeztek,azonnal felismertek,hogy mezitelenek es megprobaltak elrejtozni Isten elol.A bun buntetese halal.Vetkezese pillanataban Adam SZELLEMILEG meghalt.Azt ertjuk ezalatt,hogy Isten megszakitotta vele a kozosseget.Ugyanakkor eletbe lepett folotte a testi halal torvenye.Bar nem halt meg azonnal,testenek vegul meg kellett halnia.Adam bunos termeszetet az egesz vilag orokolte,aminek kovetkezteben vetkeztunk es bunosnek talaltatunk.Adam minden leszarmazottja bunos szuloktol bunosen szuletik.Mivel pedig minden ember mar megszuletesetol kezdve bunos,ezert mindegyikuk halott szellemileg es testi halalra van itelve.Az ember atkot hozott az egesz teremtett vilagra.Ennek beszedes bizonyitekait:(betegseg,fajdalom,nyomorusag,gond.konnyek halal), latjuk mindenfele.
      De Isten szereti a vilagot.Ezert csodalatos megoldast kinalt fel,hogy az embernek ne kelljen elhordoznia a buntetest es ne kelljen mindorokre elvesznie.Krisztus azert jott a vilagba,hogy lehetove tegye ezt a menekulest.

      Mindezeket nekem nem tantottak,hanem a Szentirasban olvasom.

      Törlés
    11. Ria.
      Úgy tűnik, hoztál is mindjárt egy példát.
      "Mindezeket nekem nem tanitottak,hanem a Szentirasban olvasom."
      Gondold át alaposan ezt a kijelentésedet.
      IGAZ, vagy nem?
      Ugyanis a felette lévő szöveget -szinte szóról-szóra- már többször olvastam, és ha jól emlékszem nem csak tőled.

      Törlés
    12. Azt a bizonyos "felette lévo szöveget" egészen biztos,hogy tolem olvashattad,mivel azt mar, - mint ahogy ezen a blogon is,ugy - sok mas honlapokon is eloadtam,a hozza tartozo szövegkörnyezettel együtt.Es mivel majd' minden irasomat save-elem,onnan csak ki kell copiznom az éppen szükséges mondatokat vagy szöveg részeket,es mar mehet is.

      Törlés
    13. Sajnos rontasz a helyzeteden Ria, szóval nem tanították neked?
      A szöveget nem tőled olvastam:
      http://udvosseg.webs.com/amit_a_biblia_tanit/a_bun.html
      Úgy tűnik, Jeromos után és te is olyan keresztény vagy, aki hite védelmében képes HAZUDNI is.
      Ez pedig (persze nem csak ez) pozicionálja a hiteteket is...
      Megismétlem, hogy szerintem (bár nem tehetsz róla)képtelen vagy az igazság, és a hazugság megkülönböztetésére. (Ehez képest viszont kissé bőszen osztod itt...)

      Törlés

    14. Nincs abban semmi hazugsag Szultan amit irtam,mivel nem azt irtam,hogy a szöveget én fogalmaztam,hanem azt,hogy "egészen biztos,hogy tolem olvashattad,mivel azt mar, - mint ahogy ezen a blogon is,ugy - sok mas honlapokon is eloadtam,a hozza tartozo szövegkörnyezettel együtt." Nalam ez azt jelenti,hogy én altalam lett terjesztve (mivel a könyvön kivül a neten sehol mashol nem talalkoztam vele) az a jol meglatott és megfogalmazott bibliai igazsag,amit en is ugyanigy tanultam és értettem meg anno,a Bibliabol.

      Törlés
    15. "Mindezeket nekem nem tanitottak,hanem a Szentirasban olvasom."
      Nem nekem hazudsz Ria, hanem sajnos magadnak.
      Ugye megérted, ha több energiát nem pazarolok rád?

      Törlés

    16. A mondatomnak ezt a részét nem olvastad? "... jol meglatott és megfogalmazott bibliai igazsag,amit én is ugyanigy tanultam és értettem meg anno,a Bibliabol."
      Ezennel en is befejeztem a témat,mert szörnyen unalmasak vagytok az allando piti dolgokon valo lovaglasotokkal,csak hogy megtérnetek ne kelljen.Vajon fog-e ez érni valamit majd annak idején Isten szine elott?

      Törlés
    17. @ Szul than 2013. június 26. 11:17

      Írod: "Már többször elmondtam, hogy a Biblia szerint a kígyó IGAZAT mondott, lsd:
      "És monda az Úr Isten: Imé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót, és gonoszt tudván."
      Ellentétben a Biblia Úr Istenével, aki viszont azt hazudta, hogy azon a napon meghalnak, amelyen esznek a fáról. Ennek ellenére:
      "És lőn Ádám egész életének ideje kilencszáz harmincz esztendő; és meghala."


      Tetszik az érved, bár a sarkalatos pontja: az "azon a napon" van :)
      Ennek ellenére van egy a kukac az Almában :) - hadd engedjem szabadjára:

      Úgy tűnik, 'mindkét' Isten igazat szólt, ha az 'igazság, - a halhatatlan és a halandó között, - nem a biológiai 75 - 930 földi évek száma közti különbség, hanem a szabad akarat érvényesítése.

      - Minél magasabb rezgésű a Lény, annál korlátlanabb természetű. Ők a halhatatlanok.
      Az ilyen természetű létezők sajátja, hogy energetikai rendszerének teljes birtokában, szabad akaratából ’adja be a kulcsot’, - azaz: vált stafétabotot, vagy másik létformát.

      - Minél alacsonyabb rezgésű egy Lény, annál korlátozottabb a természete, ezért Ők a halandók. Látszólag saját maguk által, vagy mások által mesterséges tudati (azaz még fejletlen felismerő képesség) korlátai miatt, szabad akaratuk gyakorlásában is korlátozottak. Őértük a Kaszás jön, - és csak a fejlett alkudozási képességükön múlik, mennyi haladékot kapnak.

      Tekintve, hogy a paradicsomi Ádám a halhatatlanok honából lett száműzve a halandók birodalmába, Neki 930 földi évébe telt, míg fokozatosan alászállva, energetikailag véges (biológiai ?) rendszere kimerült az egyre sűrűbb földi materiális rezgéshez aklimatizálódása során.

      A kérdés: vajon ennek ellenére, a 930. életévéhez közelítve, szabad akaratából váltott-e létformát,
      vagy Ő is kénytelen volt bevárni, míg a Kaszás érte jő (?)

      Törlés
  22. ehh az előbb iss beírtam de eltűnt, szóval

    Buddha nem a témához tartozik csak nem tudtam máshol felhívni a figyelmet, szerintem megérne egy rövid bejegyzést a dolog
    http://index.hu/tudomany/2013/06/20/gmo-kutatoke_a_mezogazdasag_nobel-dija/

    sztem a legtöbb ember aki olvassa a cikket nem is sejti mi áll(hat) a dolog mögött.

    A blog olvasó már el tudják helyezni ezt az újabb puzzle -t a képben

    ... ijesztő

    VálaszTörlés
  23. Vigyázzatok , mert ha ostobák vagytok és nem tudtok a fény helyett , azt mástól átalakított elég energiához jutni akkor fizikai testetek megszűnik működni .és mivel azt hiszitek , hogy csak egyszer éltek akkor esetleg végleg elpusztulhattok :) .
    Jajj mi lesz , nem tudok több krumplit enni , vége az egész életemnek , meghal a lelkem és minden ami eddig hozzám tartozott . Mert valójában mi is az Ember ????.
    Teljesen lényében megszűnik egy ember ha fizikailag megölik , vagy nem tud több számára átalakított energiát fogyasztani , és ezért esetleg fizikai működése leáll ???

    Nem , nem szűnik meg egy ember teljesen a fizikai haláltól , az ember nagyobb , meghatározóbb része tovább fog élni .
    Akinek a jelen életében a fizikai testének a működését meg tudják állítani az csak azt jelenti , hogy ő már jelen fizikai testében nem tudta volna elérni élete célját , akinek viszont még meg van erre a lehetősége annak még csak egy hajszálához sem férnek hozzá .

    VálaszTörlés
  24. A víz valójában nem fontos... sőt... a különböző vegyszerek 80%-nak is a víz az alapanyaga, úgyhogy nagyon veszélyes, igyatok inkább alkoholt.

    VálaszTörlés
  25. ,,Kezdetben a világ a Brahman volt egyedül. Csak magáról tudott. Azt tudta csak: A Brahman vagyok! A mindenséggé így változott. És amelyik isten felismerte ezt, az is a mindenséggé vált, éppen így a bölcsek, éppen így az emberek. Ezt látta meg Vámadéva bölcs, amikor így kiáltott: Manu voltam egykoron, a Nap voltam egykoron! Ma is így van ez. Ha valaki felismeri: A Brahman vagyok! – az a mindenséggé válik, és még az istenek sem tudják meggátolni ebben. Mert ő a Lelke azoknak. Ám aki más istent imád, és azt mondja: Más ő és más vagyok én – az nem bölcs, hanem az istenek házi barma. Ahogy a házi barmok az emberek használatára vannak, ugyanígy az istenek használatára vannak az egyes emberek. Milyen nagy kár az, ha akár csak egyetlen barom is elvész, hát még ha több! Ezért nem tetszik az isteneknek, ha az emberek megismerik ezt a tant. "

    VálaszTörlés
  26. http://www.pozitivnap.hu/kulfold/ime-az-uj-megoldas-csaladi-haz-egymillio-forintbol-es-teljesen-onfenntarto-kepekkel

    Budavári Ágota

    VálaszTörlés