2014. május 19., hétfő

Világháború kitörésére utalt az egykori német kancellár az USA-EU Ukrajna-politikája miatt


Az ukrán-orosz konfliktus hosszú idő óta nekünk, magyaroknak is húsba vágó kérdést vetett fel. A háborúét. A második világháború óta generációk nőttek fel békében. Most azonban nem is olyan távol tőlünk, Délkelet-Ukrajna határán felvonult az orosz hadsereg, mert a Kijevben hatalomra juttatott puccsista neonáci euró-atlanti hatalom veszélyt jelent a keleti régi orosz- ajkú lakosságára nézve és elkezdte a föderáció híveinek szisztematikus legyilkolását és megfélemlítését.

Aki látta már a Jobb Szektor nevű horda bármelyik videóját az interneten, annak ehhez különösebb magyarázat nem szükségeltetik. A média természetesen továbbra is ferdít, hazudik és szakadárokról, szeparatistákról....meg a "terrorellenes hadművelet" folytatásáról beszél. Minden valamire való szakértő a valódi beszámolókat figyelő tudja, hogy ez egy hatalmas "bullshit"....

Vasárnap Olaszországban a média hazugsága miatt nagyszabású demonstrációt is tartottak, mert teljesen hamis színben tünteti fel az Ukrajnában zajló eseményeket, amit az Európai Unió, az USA és a CIA közös Gladio-hadműveletben okozott. Felborított és megdöntött egy legitim kormányt, majd kicsúsztak a kezéből a dolgok és azóta Blacwater amerikai zsoldoskkal, CIA irányítótisztekkel, felheccelt hordákkal és jobb szektoros milíciákkal próbálja visszalapátolni a sz*rt a lóba, de ez már nem fog sikerülni, mert egy erős és következetes Oroszországgal találta szemben magát.
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

De miről is hallgat az itthoni média ? Például arról, hogy sok uniós országhoz hasonlóan nálunk is volt tüntetés a NATO agresszív Ukrajna-politikája ellen és az önrendelkezés szabadságjoga mellett. 


TÜNTETÉS AZ OROSZ FÖDERÁCIÓ NAGYKÖVETSÉGE ELŐTT
A NATO fejezze be a területhódító háborúját, az Egyesült Államok pedig hagyja el Európa területét, menjen haza a saját hazájába, a saját kontinensére és ott háborúzzon - mondta Balog István az orosz nagykövetség épülete előtt, 2014.05.14-én rendezett demonstráción, ahol Drábik János is felszólalt. ... / Kőszegi M. László (Hungária Televízió) /


Világháború kitörésére utalt az egykori kancellár


Helmut Schmidt, a világpolitika nagy „ikonja”, egykori német kancellár tegnap nem éppen szép szavakkal kritizálta az Európai Unió (EU) Ukrajna-politikáját. Úgy fogalmazott a Bild Zeitungnak arra a kérdésére, mit ért azon, hogy Brüsszelnek visszafogottabban kellene viselkednie: nem az egész EU-nak, hanem néhány munkatársnak és hivatalnoknak kellene visszafogottabbnak lennie. Azoknak, akik keveset értenek ebből a dologból. Akik arra akarják kényszeríteni Ukrajnát, hogy döntsön Kelet és Nyugat között. Az egykori kancellár azt is mondta: napról napra nő a veszély, úgy mint 1914 augusztusában. Ezzel az első világháború kitörésére utalt.
A Nyugat és Amerika fél a háborús konfliktustól
hadsereg2
Az USA hadsereg a világ legerősebbike
Forrás: usarmy.com
A Nyugat és Amerika érezhetően fél egy háborús konfliktustól. Stratégiailag azonban kézenfekvő a kérdés: tart-e ma ott a Szovjetunió után talpra állt Oroszország, hogy ténylegesen a háború rémképével riogassa a világot? Ma kezdődő sorozatunkban először arra keressük a választ, melyek a világ hadászati szempontból legerősebb katonai államai. A továbbiakban áttekintjük a hadiipar legjelentősebb gyártóit, szállítóit és végül ismertetjük a hadászati kutatások tudományos és technológiai újdonságait.
A világ legerősebb katonai állama ma minden kétséget kizárva az Amerikai Egyesült Államok. A hatalmas hadsereg és műszaki, technikai arzenál fenntartása súlyos kiadásokkal jár. Éppen emiatt került nemrég a viták kereszttüzébe Barack Obama elnök, aki az idén a hadsereg létszámának radikális csökkentését irányozta elő. Az USA a 2015-ös katonai költségvetés-tervezet szerint, a második világháborúba lépése előtti év szintjére csökkentené a hadserege létszámát. Ez óriási vitát váltott ki, hiszen 1940-ben az USA hadseregének létszáma 440-450 ezer volt.
Az USA-é a világ legnagyobb hadserege
De hát miről is beszélünk? Nézzük az adatokat! Az Amerikai Állami Hadseregnek (United States Army) 522 ezer tagja van. Ez az egyik legrégibb hadtest az Egyesült Államok hadseregében. Az amerikai haditengerészet (United States Navy) létszáma 335 ezer. Öt flottában háromszáz hajója és négyezer repülő eszköze van. Az egyik legpopulárisabb hadtest az amerikai hadseregben a tengerészgyalogság (United States Marine Corps). A 186 ezer katona igazából expedíciós haderő, a világ bármely táján gyorsan  bevethető. Ehhez jön a parti őrség, amelynek 38 ezer tagja van, a feladatuk a partok védelme, beleértve a katasztrófavédelmet is.
Ami a haderőt illeti, az amerikai hadsereg nyolcezer nehéz páncélozott harci járművel rendelkezik. A védelmi páncélozott egységeket is beleértve az USA-nak összesen csaknem harmincezer páncélozott jármű áll a rendelkezésére. Az Amerikai Egyesült Államok hadserege összesen több mint tizennyolcezer légi eszköz és harmincötezer úgynevezett légi egység bevetésére képes.
hadsereg3
Kína hadi kiadásai gyorsan növekszenek
Oroszország és Kína
Oroszország hadseregét ma a világ második helyére teszik. A létszáma alapján ma csupán a negyedik helyre lenne sorolható. Az orosz hadsereg erejét sok elemző szerint manapság főként az ország militáris hagyományai indokolják. Másrészt viszont igaz, hogy az orosz szárazföldi hadsereg felszerelése szempontjából is a világ élvonalába tartozik, ilyen a 2600 önjáró löveg és a 112 ezer logisztikai jármű, vagy a haditengerészet 72 korvettje.
Hogy a harmadik helyezett Kína hol is áll, azt nehezebb meghatározni. Ami biztos a kínai hadsereg 2,3 milliós aktív létszáma ma a világ legnagyobbika. Arról nem is beszélve, hogy a kínai hadsereg erejét nyolcszázmillió mozgósítható ember és hatalmas arany- és gazdasági tartalék erősíti. A kínai haditengerészet ma a legnagyobb a világon.
Gigantikusak a hadi kiadások a fejlett országokban
Egy ország hadi erejét az is jelzi, mennyit fordít a hadikiadásokra. Ebből a szempontból a legjelentősebb összegeket továbbra is messze az Amerikai Egyesült Államok költi a hadseregére: Washington tavaly 582 milliárd dollárt szánt védelemre. Az amerikai katonai büdzsé azonban folyamatosan csökken: 2012-ben még 664 milliárd volt, 2015-re pedig 535 milliárdra mérséklődhet a Pentagon költségvetése.
Hadikiadások a világban
Öt évig csökkentek a világ hadikiadásai. Az IHS Janeis tanácsadó vállalat vizsgálata szerint az ázsiai és közel-keleti fegyverkezés, valamint Oroszország újraéledő hadiköltekezése miatt az idei évben újra nőni fognak a katonai kiadások a világon. A jelentés szerint 2014-ben 0,6 százalékkal 1547 milliárd dollárra fognak emelkedni a világ katonai kiadásai.
Oroszországban viszont számottevően gyorsul a fegyverkezés: Putyin elnök a következő három év során 44 százalékkal tervezi növelni Moszkva katonai kiadásait. Oroszország 2013-ban 68 milliárd dollárt költött erre, ez a harmadik legnagyobb katonai büdzsé a világon.
A rangsorban a második helyen azonban Kína áll. Az ázsiai ország 2013-ban 139 milliárd dollárt szánt katonai kiadásokra, s 2015-re Peking többet fog majd áldozni hadseregére, mint a három legnagyobb európai ország – Nagy-Britannia, Franciaország és Németország – együttvéve.


A kiegészítő cikk forrása: Tozsdeforum.hu

9 megjegyzés:

  1. Nem olvastam a cikket, csak a címét, talán később a többit is elolvasom. Előzetesben megnyugtatásként csak ennyit mondanék. Ha a politikusok a világháború veszélyéről beszélnek, válság gyűléseket tartanak, akkor megnyugodhatunk(mármint akik izgulnak), mert nem lesz világháború. Jól ismerem őket, hazudnak reggel, éjjel meg este is :)

    VálaszTörlés
  2. Hadi kiadásokat vásárlóerő paritáson kell nézni. Nem mindegy h. a előállított termék vagy szolgáltatás mögött amerikai munkaerő költsége van vagy egy kínai. Az sem mindegy h. milyen szociális kiadást "foglaltatik" ebben a büdzsében (főleg háború után). Lehet h.igazából a kínai az több?

    VálaszTörlés
  3. Ajánlott szakirodalom:
    Stanislaw Lem 1987 Béke a Földön (sci-fi)


    Stanislaw Lem 1988 Az emberiség egy perce (esszék) közül:
    A huszonegyedik század fegyverrendszerei avagy a tótágas evolúció

    Torrente del Bosque: A XXI. Század titkos fegyverei 2008 Harci robotok és szupertitkos fegyverek a csatamezőn (tudományos ismeretterjesztő)

    Az emberi létszám leértékelődik, és a távirányítású vagy automata gépezetek (pl. repülő drónok) száma felértékelődik. Például a NATO háborús bűneinek végrehajtását (civil lakosság és közművek bombázását) Líbiában tömegesen tagadták meg az amerikai légierő katonái. Ezzel szemben Afganisztánban távirányított drónokkal irtják a civil lakosságot is.

    VálaszTörlés
  4. Csak egy hiú ábránd de lehet hogy igaz....
    A szabadkőművesek egy része tiszta szándékot támogatja.....
    ne csüggedjünk hogy minden el van veszve mert sokan vagyunk hogy kimásszunk és ki segitsünk másokat az ön pusztitó világ hatami sötétkedésből!!!!!
    Ha tiszta a szándékotok tartsatok velünk mert ebben a harcban az a fény győz amelyiknek megmaradt az igaz hite és tiszta meglátása!!
    köszönöm az információ áradatokat nagyon felébresztő volt és nagyon tiszta rálátást adott arra hogy mennyi buta sötét tudatlan társaságok vannak akik szociopata meglátásban és lélek kinzó létállapotban vannak és másokat is bele húznak vonnak mindenféle titkos beavatással és manipulációval amiben a lelkünk a tét!!
    Még ha tévedek is az első soraimmal akkor is sokan vagyunk arra hogy megvédjük és felemeljük egymást egy tiszta kozmikus szintre és persze a földanya lélek szintjéhez is..!!
    Ha rátermedtek vagyunk akkor nem állhat utunkba senki aki a végzet sötétjéhez vezetne!!
    A szimbólumok nagyrészét persze másolják a sötét szekták és nagyob tisztább jelentősége van mint amit tudunk róluk
    de ne ragaszkodjunk ezekhez se..! ami számit a tiszta szeretet összetartó ereje ennél erősebb szimbólum nem létezik!
    Ha ezeket a sorokat elolvastad te is kezd tiszta lappal lehet hogy kényelmetlen lesz egy kicsit de megéri elengedni a sok beteg sötétkedő világ rendjét....!!
    és rálátsz majd az igazi fényes tiszta világrendre.....:)
    Tiszta lelkünk tartson össze minket és ne engedjük be azokat ekik ezt elpusztitanák..!!!!! remélem egyszer találkozunk és mesélünk majd arról hogy győztünk azzal a fénnyel am mindenen átsegitett..
    Köszönöm nektek..:))

    VálaszTörlés
  5. És mindeközben a problem-reaction-solution harmadik elemének részeként szép csendben épül az USA-EU "gazdasági" szuperszövetség az Egyenlő(en rabszolga) Felek Világszövetsége kiteljesítése céljából.

    VálaszTörlés
  6. Az egzotikus fegyverek és űrben elhelyezett skaláris fegyverek korszakában pont mennyit számít, hogy ki mennyi emberrel, hajóval, járművel rendelkezik? Nem-e inkább szemfényvesztésről van szó, és valójában a pénz átcsoportosítása zajlik fegyverkezés tag-gel a felszínen? Olyan pénzé, persze, amit szintén a levegőből állítanak elő.
    Illetve megérne egy elemzést, hogy Oroszország és Kína vajon az aranyfedezetre kibocsátott pénzt használja a fegyverkezésére, vagy ahhoz már (mondjuk Amerikaiaknak adott hitelből származó) levegőpénzt használ, és akkor kérdés, hogy akkor az orosz és kínai fegyverkezési pénz végül kiknél köt ki? Ha valaki ez utóbbi kérdésekben pontosabban lát, megköszönöm az információkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Exopol itika,
      Ha netán annak is utána nézel, vagy ha már olvastál róla visszaemlékszel arra, hogy technikailag miként működött az aranyfedezetű(Gold Standard) pénzrendszer, akkor most nem kérdeznél ilyen, hát hogy is mondjam.....csacsiságot? Most komolyan kérdezem. te tényleg hiszel az aranyfedezetű pénz vissza hozatalában, legyen az bárhol is? Oroszországban is ugyanaz a pénz és bankrendszer van működésben, mint máshol, szóval ebben sincs különbség. Kettő. A világot egyre jobban tolják (igen Oroszországban is) a készpénz nélküli, elektronikus fizetési rendszer felé. Hol látod ebben az új e. rendszerben az arany fedezetet? Remélem tudod mit jelentett az aranyfedezet a gyakorlatban.

      Törlés
  7. Világháború.És ki ki ellen? Hiszen akkora a kölcsönös gazdasági függés hogy 24 óra alatt összeomlana a most nagyhatalomnak nevezhető összes ország.Esetleg csak lokális belső háborúk lehetnek.Amire pár évtized múlva itthon is nagy lesz az esély ha így halad minden.

    VálaszTörlés
  8. http://www.youtube.com/watch?v=_VfLCK5JfFo#t=632

    VálaszTörlés