2017. november 10., péntek

A Facebook társalapítjóa leleplezte:"Csak a jó Isten tudja mit művel a FB gyermekeink agyával. Valószínűleg Zuckerberg is le fog tiltani, ha ezt elolvassa!"-mondta


Facebook Founder Warns "God Only Knows What It's Doing To Kids' Brains"

A Facebook egykori társalapítója, Sean Parker leplezetlenül őszinte volt a Facebook létrehozásával kapcsolatban az Axios-nak adott interjújában.
Olyannyira őszinte, hogy arra a következtetésre jutott, hogy valószínűleg Mark Zuckerberg blokkolni fogja ezek után az ő accountját, ha ezt az interjút elolvassa.

Minden "Big Bother" közösségi médiáról szóló összeesküvést megerősítve Parker elmagyarázta a közösségi média hogyan hálózza be a felhasználókat és potenciálisan árt az agyuknak.
Kapcsolódó nagyon érdekes videó:
"Amikor a Facebook indult, rengeteg emberrel találkoztam, akik odajöttek hozzám és elmondták 'én sosem leszek ezen a közösségi médián'.
Én erre azt mondtam: - 'OK'. Te tudod, de ott leszel...'
Azt felelték: - 'Nem, nem, nem. Mert én értékelem a való élet interakcióit. Értékelem a pillanatot, a jelenlétet, az intimitást.

Erre én azt mondtam: "Akkor is megszerzünk téged"


"Nem tudom valóban megértettem-e a következményeit annak, amit akkor mondtam, mert valójában nem szándékos és akár beláthatatlan következményei vannak egy olyan hálózatnak, mely 2 milliárd főre nő és gyakorlatilag megváltoztatja a társadalmat, az egymással való kapcsolatunkat. 

Csak Isten tudja, mit művel gyermekeink agyával."
Az elgondolt eljárás, amivel ezeket az applikációkat létrehoztuk - és amiben a Facebook az első volt - és minden erről szólt:
Hogyan tudunk fogyasztani és  megszerezni minél többet az idődből és a tudatos figyelmedből?

És ez azt jelentette, hogy minden egyes alkalommal egyfajta dopamin-löketet kell adni, amikor valaki like-ot nyom vagy kommentel egy posztodra vagy képedre.... és ez még több kommentre, még több posztra, megosztásra, jelenlétre sarkall majd és még több dopaminra.. Érted?


Ez egy közösségi értékelés-önértékelés visszajelzés ördögi kör.
Pontosan ez az, amivel a 'hacker-szerű énem' előjönne, ha azt akarnám kideríteni, hogyan lehet meghackelni és kiaknázni az ember pszichológiájában rejlő sebezhetőségeket. 

 A feltalálók, létrehozók - jómagam, Mark Zuckerberg, Kevin Systrom az Instagrammal mindezek az emberek ezt megértették tudatosan és akárhogy is, de megcsináltuk!  

És végül Parker még egy sokkoló megállapítással fejezi be... 

"Azzal, hogy milliárdos lettem... és hozzáférek egy sokkal jobb egészségügyi ellátáshoz akár ...., amikor olyan 160 éves leszek, úgy leszek része mindennek, mint valami erkölcstelen elit uraság." (nevet)

Mert ismered a Warren Buffet-féle megfogalmazást, hogy mi is a kamatos kamat: 
"Adj nekünk milliárdosoknak egy extra 100 évet és akkor megtudod hogyan is néz ki az igazi jólétbeli-gazdagságbeli különbség"

No Comment.... 
Forrás: Axios

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése